HIFK
4-4-2
vko.39 // 29.9.2017

HIFK:lle isot pisteet (VPS-HIFK 1-2)

HIFK haki putoamistaistoa ajatellen arvokkaat pisteet Vaasasta voittamalla VPS:n 2-1. Kim Böling vei VPS:n johtoon, mutta Pekka Sihvola ja Juho Mäkelä käänsivät ottelun HIFK:lle.

Ottelun avausjakso oli VPS:n. "Raita" rakensi laidoilta hyviä hyökkäyksiä matalalta puolustanutta IFK:ta vastaan ja pääsi jonkin verran myös maalipaikoille. Ratkaisevat syötöt viimeisellä kolmanneksella jättivät ajoittain toivomisen varaa, mutta 24. peliminuutilla Steven Morrissey vapautti Bölingin maalintekoon. Närpiöläinen iski lähietäisyydeltä kauden toisen liigamaalinsa.

Avausjaksolla HIFK ei kyennyt rakentamaan oikeastaan mitään vaarallista vaasalaispäätyyn ja näin ollen tauolle lähdettiin Vepsun 1-0 -johdossa.

Toisen jakson alku puolestaan oli Vepsun näkökulmasta karmaiseva. HIFK onnistui yllättämään kahden erikoistilanteen jälkilanteesta VPS:n ja jo 54 peliminuutin kohdalla punaiset olivat nousseet rinnalle ja ohi. IFK:n maalit iskivät Sihvola ja Mäkelä, kyseisessä järjestyksessä.

Jakso oli kokonaisuudessaan Vepsulta heikko ja peli aaltoili vahvasti päästä päähän. Ratkaisut nopeissakin hyökkäyksissä jäivät niin sanotusti "piippuun" useampaan otteeseen. Molemmilla joukkueilla oli jokunen aihio maalipaikoille, helsinkiläisillä oli pitkään toisen jakson paremmat maalintekotilanteet. Vasta aivan lopussa VPS onnistui punnertamaan pallon maaliviivalle ja sisätolppaan saakka, sekä kertaalleen aivan tyhjän maalin eteen, mutta HIFK-puolustus onnistui kuin onnistuikin tilanteet selvittämään.

HIFK-PS Kemi torstaina 12.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla ja VPS-FC Inter torstaina 12.10. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.