AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

12

(1-0)

Yleisöä 1789

HIFK
4-4-2
vko.39 // 28.9.2017

Ennakko: VPS-HIFK

Ennakko: VPS-HIFK

VPS saa perjantaina Elisa Stadionille vieraakseen sarjapaikastaan tiukasti taistelevan HIFK:n.

Mitalisijat ovat karkaamassa VPS:lta ulottumattomiin, mutta kuuden joukkoon vaasalaisilla on vielä täydet mahdollisuudet. VPS:n voitoton putki on venynyt nyt jo 11 otteluun ja täysi pistepotti olisi jo henkisestikin tärkeä asia.

Tappioputkensa VPS sai poikki viimeksi PS Kemin vieraana ja otteet kentällä eivät välttämättä ole kuvastuneet tuloksista täysin.

HIFK:n viime ottelut eivät ole nekään kovin paljon pistepussia kartuttaneet. Edellinen voitto joukkueella on jo yli kuukauden takaa ja viisi ottelua sen jälkeen on sujunut ilman täysiä pisteitä.

HIFK ja VPS kohtasivat elokuun alussa Helsingissä ja HIFK vei tuolloin pisteet maalein 2-1. Toukokuun lopulla Vaasassa pisteet puolestaan tasattiin numeroin 1-1.

– Paljon riippuu siitä pystymmekö me ylläpitämään tasomme koko pelin ajan. Emme ole pystyneet pelaamaan tasaisesti koko peliä heitä vastaan, vaan olemme menettäneet otteemme molemmissa kohtaamisissa. Ehjä peli olisi meille tärkeä ja uskon, että se on täysin mahdollista kotikentällä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

VPS-luotsi ei myöskään usko, että IFK juoksuttaa kentälle mitään mullistavia uudistuksia.

– Vaikea tietenkin sanoa varmuudella miten he lähestyvät peliä, mutta uskon, että he tekevät sen samalla tavalla kuin aiemminkin meitä vastaan. Se voi tietenkin vaihdella, että mikä muoto tulee vastaan, onko se 4-4-2 vai joku muu, Vuorinen sanailee.

Aiemmissa peleissä HIFK:ta vastaan helsinkiläiset ovat lyöneet tiiviin blokin ja luottaneet nopeaan hyökkäämiseensä. Viime peleissä on nähty jo parempia vivahteita murtautumisesta ja se lienee tärkeässä roolissa perjantainakin.

– Olemme harjoitelleet ja käyneet sitä läpi. Viime peleissä olemme päässeet paremmin murtautumaan ja alueille, joista murtautua. Olemme käyneet läpi, miten pystymme olemaan tehokkaampia ja säilyttämään maltin viimeistelyssä ja viimeisissä ratkaisuissa, Vuorinen toteaa.

VPS:aa kiusaavat edelleen loukkaantumiset. Jo monen viikon ajan joukkueessa on ollut jonkin verran vammoja ja sama jatkuu edelleen.

– Osa on ollut penkillä ja joukkueen mukana, vaikkei pysty pelaamaan. Poissaolijoita on jonkin verran edelleen, enemmän kuin mihin totuimme alkukaudesta. Nyt on taas viimeinen peli ennen maaottelutaukoa, joten edessä on taas pieni huili.

Mistään järin vakavista vammoista ei kuitenkaan ole kyse.

– Joillain pelaajilla vammat ovat sen tyyppisiä, ettei tiedä ovatko he poissa kaksi viikkoa vai kaksi kuukautta riippuen siitä miten toipuminen etenee ja miten vamma korjaantuu. Joskus vaiva voi olla pienikin, mutta se vaikuttaa esimerkiksi juoksemiseen.

Varmuudella ryhmästä ovat poissa Timi Lahti ja Jesper Engström. Molemmat nähtäneen kuitenkin Veikkausliigassa vielä tällä kaudella.


VPS-HIFK perjantaina 29.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut