Yleisöä 1077

3-5-2
vko.38 // 24.9.2017

PS Kemi ja VPS pistejakoon (PS Kemi-VPS 1-1)

PS Kemi ja VPS jakoivat sunnuntaina pisteet Veikkausliigan ottelussa lukemin 1-1 (1-1). VPS:n Jonas Levänen vei vieraat vapaapotkusta johtoon 26. peliminuutilla, mutta PS Kemin Sergei Mosnikov tasoitti pelin yhdeksän minuuttia myöhemmin.

PS Kemi lisäsi pistesaldoaan Veikkausliigassa yhdellä pisteellä, vaikka joutui pelaamaan valtaosan ottelusta vajaalla erotuomari Dennis Antamon ajettua toppari Lassi Nurmoksen kentältä jo 25. minuutilla suoralla punaisella kortilla. Antamon näkemyksen mukaan Nurmos kaatoi läpiajoon pyrkineen Jerry Voutilaisen.

Tilanteesta tuomitusta vapaapotkusta Jonas Levänen onnistui ohittamaan kemiläismuurin, eikä maalivahti Mikko Vilmunenkaan ennättänyt takanurkkaan suuntautuneen pallon eteen. VPS:n johtomaali ja etenkin kotijoukkueen joutuminen vajaalle muutti pelin kulkua. Muutenkin pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpeliin pelinsä perustava VPS pääsi pitämään palloa vieläkin selvemmin ja toisaalta PS Kemi joutui tiivistämään entisestään puolustuslinjaansa.

36. minuutilla PS Kemi kuitenkin näytti kovan luontonsa. Julian Guevara karvasi pallon VPS:n Ville Koskimaalta, syötti pallon vepsulaispuolustuksen taakse Sergei Mosnikoville, joka upotti pallon vuorenvarmasti etukulmasta vaasalaisvahti Marko Meeritsin taakse. Maali oli Mosnokovin liigauran toinen.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, vaikka paikkoja oli molemmilla. Tasapeli tiesi PS Kemin orastaneen tappioputken päättymistä ja VPS:n voitottomien otteluiden sarjan venymistä jo 11 ottelun mittaiseksi.

HJK-PS Kemi lauantaina 30.9. kello 17 Telia 5G Areenalla ja VPS-HIFK perjantaina 29.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.