AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 1077

VPS
3-5-2
vko.38 // 23.9.2017

Ennakko: PS Kemi-VPS

Ennakko: PS Kemi-VPS

PS Kemi saa sunnuntaina kotikentällään vastaansa Vaasan Palloseuran, joka on sarjataulukossa seitsemäntenä neljä pistettä PS Kemiä edellä.

Kuntopuntarissa viimeisenä majaileva VPS on saanut kymmenestä viimeisestä pelistään vain neljä pistettä. Samaan aikaan PS Kemi on kasvattanut pistesaldoaan 11 pisteellä. Viimeksi VPS on poistunut kentältä voittajana yli kaksi kuukautta sitten 16. heinäkuuta voitettuaan FC Interin Hietalahdessa 3-2. Sen jälkeiseen pitkään voitottomaan kauteen lukeutuu myös 3-3-tasapeli PS Kemin kanssa elokuun alussa.

– Vaikka VPS:lla ei ole viime aikoina kulkenut, meillä ei ole varaa lähteä aliarvioimaan heitä. Tietysti huono jakso on nakertanut väistämättä joukkueen itseluottamusta ja siihen me pyritään osaltaan iskemään, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman kommentoi.

VPS_leirissä tunnistetaan puolestaan hyvin PS Kemin vahvuudet. Vastaan asettuu isokokoinen, fyysinen ja suoraviivainen ryhmä, joka on parhaimmillaan pystynyt haastamaan sarjassa lähestulkoon kenet vain.

– Korjataan ne asiat, jotka eivät ole toimineet. Maalipaikkoja olemme luoneet viime peleissä enenevässä määrin ja kehitetään ja pyritään parempaan siinäkin. Emme ole sulkeneet silmiä ongelmille, vaan olemme käyneet läpi niitä. Huominenkin vastustaja vastustajat taistelee loppuun saakka ihan varmasti, päävalmentaja Petri Vuorinen totesi.

Viime kierroksella VPS hävisi kotonaan KuPS:lle 1-3 ja PS Kemi kaatui lähinnä isäntien onnistuneisiin kaukolaukauksiin 2-3-Maarianhaminassa.

– Pelinä IFK Mariehamn -ottelu oli kuitenkin ihan hyvä ja olemme viikon aikana koettaneet analysoida, missä emme olleet vaarallisia ja lähteä parantamaan sitä, luotsi pohtii.

PS Kemi on liigahistoriansa aikana onnistunut kerran voittamaan VPS:n. Tämä tapahtui viime vuoden toukokuussa Vaasassa. Yhteisten kohtaamisten historian tarkastelu kertoo, että toistaiseksi PS Kemi ei ole pystynyt kotiotteluissaan Vepsua kaatamaan.

– Tuota taikaa nyt lähdetään murtamaan. Viikon treenit ovat sujuneet hyvin ja kaikki pelaajat ovat olleet mukana, mikä on ollut harvinaista. Pikkukolhuja on, mutta kaikki ovat käytettävissä sunnuntaina.

VPS:lla kokoonpanon suhteen ilmoilla oli lauantain aikana edelleen kysymysmerkkejä.

– Jokunen pelaaja on poissa kokoonpanosta. Katsotaan tilanne tarkemmin vielä pelipäivänä.

Liikaa ei kannata kuitenkaan miettiä sitä, millä rosterilla mennään ja ketkä ovat mukana. Tärkein asia on joukkueena tekeminen.

– Loppukautta ajatellen tärkein asia on se, että olemme yhdessä ja yhtenäisiä. Me tulemme tästä kierteestä vielä takaisin – vahvempana.


PS Kemi-VPS sunnuntaina 24.9. kello 15.00 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, VPS:n verkkosivut