Yleisöä 1814

2-2-3
vko.38 // 18.9.2017

FC Lahti murskavoittoon Turussa (FC Inter-FC Lahti 1-6)

FC Lahti otti maanantain ainoassa Veikkausliigaottelussa selvän voiton FC Interistä Turussa.

FC Lahti haki maanantaina komean 6-1-vierasvoiton Turusta FC Interiä vastaan. Peli ratkesi pitkälle jo avausjaksolla lahtelaisten tehtyä neljä maalia.

FC Lahti sai otteluun mahtavan alun, sillä vain kahdeksan minuutin jälkeen Marko Simonovski vei Kuhnurit 1-0-johtoon kauden kymmenennellä täysosumallaan. Simonovski jäi boksissa täysin ilman vartiointia ja puski Hendrik Helmken lähettämän kulmapotkun komeasti ylänurkkaan.

Miikka Mujunen, joka korvasi tolppien välissä harjoituksissa loukkaantuneen Aleksandr Vasjutinin, venyi vartin jälkeen loistavaan torjuntaan. Mika Ojala pelasi Benjamin Källmanin nokikkain Mujusen kanssa, mutta jollain ilveellä nuori kuhnurivahti sai refleksitorjunnalla kätensä pallon tielle.

Mujusen torjunta toi FC Lahdelle lisää voitontahtoa ja itseluottamusta. Joukkue karkasi vapauttavaan 4-0 -ohtoon vielä ennen puoliaikaa. Ensin Simonovski ohjasi Loorents Hertsin tarjoilusta pallon yläputkeen, josta se kimposi onnekkaasti Alan Henriquen jalan kautta turkulaisten maaliin. Vain minuuttia myöhemmin Simonovski osui jälleen. Hyvän esityön vastahyökkäyksestä syntyneeseen osumaan tekivät Santeri Hostikka, Helmke ja Hertsi.

Ilmiliekkeihin syttynyt Simonovski iski vielä hattutempun täyteen ennen taukovihellystä. Jälleen Helmke ja Hertsi höynäyttivät turkulaispuolustusta ja makedonialainen viimeisteli jäätävästi alanurkkaan. Maali oli makedonialaiselle kauden 12:s.

FC Inter onnistui hieman parantamaan peliään toisella puoliajalla karmean avausjakson jälkeen. Aktiivisesti pelannut Källman ehti tuhlata jo avopaikan ennen kuin Macoumba Kandji kavensi tilanteeksi 1-4 hallitulla viimeistelyllä alanurkkaan. Helmke hautasi kuitenkin FC Interin viimeisetkin haaveet naulaamalla vapaapotkun upeasti yläkulmaan. Samalla keskikenttämies sai tehtyä kauden ensimmäisen osumansa, joka myös tuuletuksesta päätellen oli kaikin puolin helpottava.

Komeat 6-1 loppulukemat viimeisteli Kalle Taimi kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun yliajalla.

JJK – FC Inter maanantaina 25.9. kello 18.30 Harjun Stadionilla ja FC Lahti – RoPS sunnuntaina 24.9. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.