HJK
4-3-3
vko.37 // 16.9.2017

HJK otti ison askeleen kohti mestaruutta (Ilves-HJK 1-4)

HJK pisti lauantaina Ilveksen pitkän tappiottomien otteluiden putken poikki ja otti ison askeleen kohti mestaruutta. Klubin 4-1 -vierasvoitossa maalasivat Demba Savage, Atom, Ousman Jallow ja Filip Valencic HJK:lle, Marius Noubissi puolestaan Ilvekselle.

Tammelan runsaslukuinen yleisö kuohahti jo toisella peliminuutilla. Kulmapotkutilanteessa ylös nousseet topparit Baba Mensah ja Jani Tanska hallitsivat ilmatilaa Klubin rangaistusalueella. Mensah jatkoi pallon päällään Tanskalle, jonka voimakas pusku meni vain muutaman sentin ohi etutolpasta.

9. minuutilla Ilvekseltä vietiin matto jalkojen alta. Keltapaidat eivät saaneet katkaistua Klubin vastahyökkäystä keskialueella. Sebastian Dahlström vapautti nappisyötöllä Demba Savagen oikeasta laidasta läpi. Märkä nurmi teki tepposet, kun Ilves-pelaajat liukastelivat Savagen harhautusten edessä. Lopulta pallo kimposi epäonnisesti alimman puolustajan jalasta maaliin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen molemmat osapuolet olivat lähellä maalintekoa. Ousman Jallow sai jalkansa vapaaksi kuudentoista rajalla, mutta kompastui ratkaisevalla hetkellä. Seuraavaksi toisessa päässä Jallow'n purkupallo putosi sopivasti Iiro Järvisen juoksulinjalle, mutta tämän volley-veto viuhui takatolpalta ohi.

Vierailijat olivat itsevarman oloisia, eivätkä päästäneet tupsukorvia hallittuihin hyökkäyksiin. HJK voitti jatkuvasti kaksinkamppailuja ja loi etenkin kulmapotkuista vaarallisia tilanteita Mika Hilanderin vartioimalle maalille.

Pirteästi esiintyneet Filip Valencic ja Atomu Tanaka juonivat 2-0-johto-osuman ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Valencic syötti topparien välistä Tanakan kasvokkain Hilanderin kanssa. Yhden kosketuksen viimeistely alakulmaan lähetti tamperelaiset myrtyneinä tauolle.

Jarkko Wiss vaihtoi toiselle puoliajalle pelaajaryhmityksen enemmän 4-4-2-muotoon. Marius Noubissi toi tuoreita jalkoja hyökkäykseen melko yksinäiseksi jääneen Tucon rinnalle. Heti ensitöikseen Noubissi oli roikkupallolla yllättää sinipaidat, mutta Faith Friday Obilor pelasti maaliviivalta.

Palkintokin saatiin nopeasti. 56. minuutti oli käynnissä, kun Noubissi otti pallon rangaistusalueen ulkopuolella haltuun. Nopean vilkaisun jälkeen hän sijoitti pelivälineen voimalla aivan oikeaan yläkulmaan. Upea 1-2-kavennus antoi uutta toivonkipinää. Maali oli elokuussa joukkueeseen siirtyneelle Noubissille kauden kolmas.

Pari minuuttia myöhemmin pallo kävi HJK:n ylärimassa, mutta tällä kertaa laukojana oli oma mies Obilor. Pienistä sekoiluista huolimatta Mika Lehkosuon miehistö selvisi Ilveksen rynnistyksestä ja katkaisi siivet takaa-ajolta.

69. minuutilla kissapedon puolustusta revittiin jälleen halki. Ousman Jallow taisteli pallon joukkueelleen ja syötti Filip Valencicin boksin sisään. Slovenialaishyökkääjä ei erehtynyt, vaan heilutti verkkoja ja antoi länsipäädyn helsinkiläisfaneille aihetta riemuun.

75. minuutilla kotijoukkue oli vielä lähellä nousta peliin mukaan. Reuben Ayarnan puolenvaihdosta lähtenyt hyökkäys päätyi Felipe Aspegrenin kuljetuksesta Klubin boksiin. Puolustus ei saanut purettua. Härdellin aikana puolen tusinaa keltapaitaa yritti vuorollaan laukoa palloa maaliin läpi ihmismassan, kuitenkin tuloksetta.

Pari minuuttia myöhemmin lyötiin lopullinen naula arkkuun. Jani Tanska oli loukannut päätään ja virui kentän laidalla huoltajien sidottavana, joten Ilves pelasi alivoimalla. Pienestä koostaan huolimatta Atomu Tanaka punnersi puolustajien välistä pallon boksiin, jossa Filip Valencic laukoi tilanteeksi 1-4 illan toisella maalillaan.

HJK hyödynsi paikkansa loistavalla prosentilla. Tuleva mestari ns. hoiti homman himaan. Ilves oli tänään kaukana parhaimmasta kunnostaan, mutta mitalitaistelu sarjajohtajan takana jatkuu syksyn mittaan tiiviinä.

SJK-Ilves keskiviikkona 27.9. kello 19.30 OmaSP Areenalla ja HJK-IFK Mariehamn keskiviikkona 27.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut