AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

14

(0-2)

Yleisöä 4517

HJK
4-3-3
vko.37 // 15.9.2017

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Ilves isännöi HJK:ta lauantaina.

Sarjakärki HJK kohtaa lauantaina kaksi sijaa alempana olevan Ilveksen Tampereella.

Viidestä edellistä kohtaamisesta Tammelassa Ilves on voittanut kaksi ja Klubi yhden. Kahdesti pelattiin tasan.

Kuluvan vuoden toukokuussa sinivalkoraitaiset lähettivät Ilveksen kotimatkalle tappio niskassaan, kun ottelu Töölössä päättyi 2-0 Alfredo Moreloksen maaleilla. Heinäkuussa Antti Hynynen huudatti kotiyleisöä iskemällä Ilveksen johto-osuman vain 29 sekunnin pelin jälkeen, mutta Akseli Pelvas tasoitti lukemat 1-1:een.

Nyt kun kauden kolmas kohtaaminen ja sarjan loppuratkaisut ovat käsillä, jännitys sen kuin nousee. Romanttiselta Tammelan stadionilta ei tunnelmaa tule puuttumaan.

HJK kellisti paikallisvastustaja HIFK:n tiistaina lukemin 2-1. Maaleista vastasivat Vincent Onovo ja Anthony Annan. Ottelussa varoitettu hyökkääjä Akseli Pelvas täytti korttitilinsä, joten hän ja aiemmin punaisen kortin myötä pelikieltoa saanut maalivahti Thomas Dähne eivät pelaa Ilvestä vastaan.

Mika Lehkosuon valmentama joukkue on voittanut neljä edellistä otteluaan, joten kuntopuntari on kohdillaan. 26 kierroksen jälkeen sarjajohto on venynyt 16 pisteeseen. Maaliero +48 on aivan omassa luokassaan.

HJK:lla on jo nyt kasassa 58 pistettä, eli tarkalleen saman verran kuin viime ja edellisen kauden päättyessä. Päävalmentaja Jarkko Wiss ei ole yllättynyt siitä, että sarjaa johtava HJK on matkalla kultaan.

– HJK:lla on hyviä pelaajia ja erilaisia vaihtoehtoja. Käytettävissä on paljon juoksuvoimaa ja ratkaisukykyä. Vaikka heiltä joskus lähtee pelaajia, niin uudet hankinnat ovat yhtä lailla kovia. Huonosti olisi kausi saanut sujua, jos noin ylivertaisella materiaalilla ei mestaruutta voittaisi.

– Saa nähdä, miten Klubi lähestyy tätä peliä. Tiedossa on, että Tammelassa pitää aina repiä ja raastaa. Nurkan takana on myös odottamassa Suomen Cupin finaali, joten heillä on paljon mietittävää, Wiss pohtii kilpakumppanin tilannetta.

Viime sunnuntaina Tammelan yleisö juhli kolmea pistettä RoPS:n kustannuksella. Ilves nousi takaa-ajoasemasta 3-2-voittoon Ariel "Tuco" Ngueukamin hienon hattutempun avulla. Käynnissä on kissapaitojen osalta jo 12 tappiottoman ottelun putki, joten itseluottamus on kunnossa.

Jarkko Wissin miehistöllä ei ole pelikieltoja ja terveystilannekin on hyvä. Luottopuolustaja Antti Hynynen puuttuu kokoonpanosta loukattuaan viime pelissä polvensa.


Ilves-HJK lauantaina 16.9. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.