Yleisöä 1477

4-4-2
vko.37 // 16.9.2017

KuPS:lle arvokas vierasvoitto (VPS-KuPS 1-3)

VPS pitkä voitottomien otteluiden kausi sai jatkoa lauantaina, kun KuPS nousi Gbolahan Salamin kahdella ja Urho Nissilän yhdellä maalilla 3-1 -voittoon Vaasassa. VPS:n ainokaisen iski Juho Lähde.

Ottelun avauspuoliajalla VPS oli niskan päällä. Jo seitsemän minuutin kohdalla Morrisseylla oli huippupaikka, mutta Otso Virtanen KuPS-maalilla venyi loistotorjuntaan. Heti perään kahdeksannella minuutilla Jonas Levänen keskitti maalille ja Sebastian Strandvall pääsi liukumaan palloon, mutta ohjaus suuntautui syöksyneen Virtasen syliin.

Paikkoja oli toku jokunen KuPSillakin. Nikko Boxall ampui 11. peliminuutilla kovaa kohti maalia, mutta Marko Meerits vangitsi pallon varmasti syliinsä.

Puolen tunnin kohdalla Strandvall ampui vaarallisen vaparin 25 metristä, mutta Virtanen torjui tilanteen vaivoin ja KuPS puolustus siivosi pallon kulmaksi.

Jakson lopussa oli Saku Savolaisella vielä paikka puskea avausmaali hienon KuPS-kombinaation päätteeksi, mutta pusku meni puolisen metriä yli VPS-maalin.

Toisella jaksolla VPS jatkoi hyvää otettaan ja 53. peliminuutilla Morrissey pääsi ampumaan pienestä kulmasta. Virtanen venytti jälleen pallon tielle pitkän kortensa.

Kuusi minuuttia myöhemmin Juho Lähde vei lopulta Vepsun 1-0 -johtoon kauniin hyökkäyksen päätteeksi. Maali syntyi kun Andre Clennon vapautti Leväsen boksin sisään ja tämä käänsi alaviistoon hyvin tilanteeseen juosseelle Lähteelle, joka laukoi pallon varmasti maaliin.

Maalin jälkeen KuPS kuitenkin alkoi ottaa otetta. Pelin 77. minuutilla alkoi Vepsun osalta synkkä kuusiminuuttinen. KuPSin Urho Nissilä ampui nimittäin millintarkasti pallon takakulmaan tasoittaen ottelun. Neljä minuuttia myöhemmin toisella jaksolla kentälle vaihdettu Gbolahan Salami puski kuopiolaiset johtoon ja kaksi minuuttia tästä, tuikkasi sama herra VPS-maalin edessä pyörineen pallon kolmannen kerran Raidan maaliin. Ottelu ratkesi käytännössä tähän, eikä lisämaaleja nähty enää viimeisen vajaan kymmenen minuutin aikana. Pisteet matkasivat näin ollen Kuopioon.

PS Kemi-VPS sunnuntaina 24.9. kello 15 Sauvosaaren kentällä ja KuPS-HIFK sunnuntaina 24.9. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut