AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 2493

JJK
4-4-2
vko.37 // 14.9.2017

Ennakko: HIFK-JJK

Ennakko: HIFK-JJK

Viikonlopun Veikkausliigakierros alkaa jo perjantaina Helsingistä, kun HIFK saa vieraakseen JJK:n.

Panoksia ottelusta ei puutu, sillä kumpikin joukkue taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Eroa kaksikolla on ennen perjantain kohtaamista kolme pistettä HIFK:n eduksi ja suoran putoajan paikan välttämisen ohella kumpikin tähyää vielä yläpuolella olevien joukkueitten tavoittamiseen.

HIFK on kotiotteluissaan hyvässä putkessa, sillä kolmesta edellisestä ottelusta tilille on kertynyt kaksi voittoa ja yksi tasapeli. HIFK on myös keskinäisissä otteluissa niskan päällä, sillä huhtikuussa Helsingissä pelatun 0-0-tasapelin jatkoksi HIFK haki juhannuksen alla Jyväskylästä komean 3-0-voiton – kesällä JJK paini myös rinkiä kaventavien loukkaantumismurheiden kanssa.

- Pelillisesti oltaisi voitu ottaa keväiseltä vierasreissulta mukaan enemmänkin pisteitä, mutta toisaalta piste vieraskentältä oli silloin ihan ok tulos myös, päävalmentaja Juha Pasoja kertaa.

- Kotipeli taas tuli sellaiseen jaksoon, että meillä ei vain yksinkertaisesti riittänyt kävyt. Takana oli kaksi kovaa matsia ja pitkät reissut – energiat oli aika nollissa, kettuluotsi myöntää.

HIFK:lla on kuitenkin alla tappio derbyssa HJK:lle, kun JJK puolestaan haki äärimmäisen tärkeän voiton PS Kemistä edellisessä ottelussaan – JJK:lle tuo oli myös toinen perättäinen vierasvoitto. Sunnuntaina JJK pystyi pitämään pelin hallussaan ja jatkamaan painostustaan kemiläisten tasoituksesta huolimatta.

- Meillä on nyt kaikin puolin aivan eri lähtökohdat kuin tuohon edelliseen HIFK-peliin, Pasoja summaa.

Perjantain matsi on HIFK:n Respect-ottelu. Jokainen Veikkausliigaseura pelaa kaudella 2017 yhden kotiotteluistaan Respect-henkisenä teemaotteluna, jossa seura palkitsee valintansa mukaisen henkilön tai yhteisön, jolle haluaa osoittaa arvostustaan.


HIFK-JJK perjantaina 15.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut