AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

21

(2-1)

Yleisöä 3877

VPS
4-4-2
vko.36 // 10.9.2017

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

SJK ja VPS iskevät yhteen maanantaina OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa kello 19.30.

Joukkueet ovat sarjassa edelleen mukana mitalikamppailussa ja lähes perätysten. SJK on viidentenä ja VPS takana seitsemäntenä. Pohjanmaan herruuden lisäksi ottelu on muutenkin molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Kauden ensimmäisen derbyn SJK voitti Vaasassa 3-1-luvuin ja toisessa ottelussa Seinäjoella, VPS onnistui nappaamaan 1-0-voiton.

Molempien joukkueiden viimeiset ottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti, kun SJK hävisi ennen maajoukkuetaukoa kotikentällään JJK:lle ja nyt perjantaina tuli niukka tappio viime hetken maalilla KuPS:n vieraana. VPS puolestaan on peräti kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa, eikä se ole voittanut otteluakaan sitten heinäkuun europelien. Viimeisin tappio tuli perjantaina kotikentällä HJK:lle, joka vajaamiehisenäkin onnistui murskaamaan isännät 3-0-luvuin. Molemmat joukkueet janoavat voittoa maanantain kamppailusta.

- Maanantain ottelu on meille kaikille peli, joka ei ole meille kenellekään vain yksi normaali sarjapeli. Se on meille kuin Champions League-finaali. Se on peli omalla stadionilla, joka on niin meille pelaajille, kannattajille kuin kaikille ihmisille Seinäjoella se kaikista tärkein ottelu, mikä pitää voittaa. Näissä peleissä heti aamusta alkaen on tiedossa, että Vepsu tulee vastaan, joten siihen laitetaan kaikki peliin ja otetaan yhdessä pisteet kotiin, sanoo SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu Pohjanmaan derbystä seuransa sivuilla.

SJK:ssa erinomaista kautta pelaava Dani Hatakka on pelikiellossa maanantain ottelussa. SJK:n onneksi hyviä puolustajia SJK:lla riittää ja mukaan on kuntoutumassa myös Marc Vales, joka on missannut muutaman viime ottelun loukkaantumisen vuoksi, vielä ei ole kuitenkaan varmaa onko hän mukana. SJK:n pitkään sivussa olleista pelaajista Richie Dorman oli jo mukana kaavailuissa KuPS-ottelun miehistöön ja walesilainen on päässyt takaisin kuntoon pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Edelleen kysymysmerkillä on kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj ja hyökkääjä Sergi Arimany. Chema Antón ei vielä saa pelata maanantaina, mutta on jo mukana SJK:n harjoituksissa ja paluu nähtäneen lähiviikkoina.

VPS on käynyt parin päivän aikana tiiviisti läpi HJK-peliä ja tehnyt palauttavia harjoituksia. Päävalmentaja peräänkuuluttaa etenkin HJK-ottelun toisen jakson peli-ilmeen mukaan ottamista ja siitä vielä parantamista.

– Ilme oli viime pelin toisella jaksolla jo parempi ja siitä meidän pitäisi pystyä jatkamaan. Olemme tässä palautelleet ja käyneet läpi HJK-matsia. Ei tässä kovin kovia harjoituksia ole vedetty, kun peli tulee näin nopeasti, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi seuransa sivuilla.

VPS:n sairaslista on hieman keventynyt sitten Klubi-pelin. Veli Lampi ei näillä näkymin kuitenkaan ole mukana. "Veka" on sairastellut käytännössä koko viime viikon.

– Juho Lähde on tänään mukana, joten hänen saamme taas yhden pelaajan lisää käyttöömme, Vuorinen kommentoi.


SJK - VPS maanantaina 11.9 kello 19.30 OmaSP Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut