4-4-2
vko.37 // 11.9.2017

Pistejako Lahden Stadionilla (FC Lahti-KuPS 1-1)

FC Lahti ja KuPS jakoivat pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja KuPS jakoivat pisteet maanantaina Lahden Stadionilla maalein 1-1 (0-0).

KuPS siirtyi ottelussa johtoon 63. minuutilla Reuben Gabrielin osumalla, mutta Stenio pelasti kotijoukkueelle pisteen tasoittamalla ottelun viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

FC Lahti tuli otteluun isännän elkein ja KuPS-vahti Otso Virtanen joutui torjuntatöihin vain muutaman minuutin jälkeen. Santeri Hostikka lähetti laidaltaan matalan keskityksen, johon Marko Simonovski onnistui saamaan hieman jalkaansa väliin, mutta ei tarpeeksi ohittaakseen Virtasen.

Vartin pelin jälkeen ainoastaan pystypuu esti FC Lahden johtomaalin. Aleksi Paananen lähetti Henri Anierin vauhtiin vasemmalta ja virolaishyökkääjä antoi täydellisen keskityksen luukulle. Simonovskin pusku kolahti kuhnureiden epäonneksi tolppaan.

KuPSilla oli vaikeuksia päästä omalta puoliskoltaan pois ensimmäiset puoli tuntia, kunnes keltapaidatkin saivat paremmin pelijuonesta kiinni. Kuopiolaisten paras paikka siunaantui Sebastian Sorsalle, jonka pusku meni suoraan päin Aleksandr Vasjutinia.

Hostikka oli pitelemättömällä pelipäällä ja nuori laituri terrorisoi jatkuvasti KuPS-puolustusta. Vain hetkeä ennen taukovihellystä Hostikka pommitti irtopallon sydämensä kyllyydestä, mutta Otso Virtanen venyi loistavaan reaktiotorjuntaan.

Toisella puoliajalla muuri nimeltä Otso Virtanen jatkoi hyviä otteitaan. Paananen laukoi 25 metristä hirmuisen kanuunan kohti alakulmaa, mutta jollain ilveellä Virtanen venytti kätensä tielle. Syntyneestä kulmapotkusta Simonovski ampui volleysta taivaan tuuliin.

Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta KuPS siirtyi ottelussa johtoon. Ensin Vasjutin torjui fantastisesti Gbolahan Salamin puskun kulmapotkuksi. Syntyneestä erikoistilanteesta pallo pomppi Reuben Gabrielille, joka ampui volleyn reilusta 20 metristä vastustamattomasti yläriman kautta lahtelaisten maaliin.

FC Lahti alkoi maalin jälkeen puskemaan kuin höyryveturi kohti KuPSin maalia. Ottelun parhaaksi palkittu Virtanen otti pari torjuntaa lisää, mutta ei hänkään voinut enää lopulta estää kentälle vaihdettua Stenioa, joka laukoi pelin tasoihin viisi minuuttia ennen loppua. Osuma oli brassihyökkääjälle kauden yhdeksäs.

Enempää ottelussa ei maaleja nähty, joten pisteet jaettiin 1-1 tasatuloksella. FC Lahti nousi tuloksella takaisin sarjakakkoseksi tasapisteisiin Ilveksen kanssa. KuPS on kaksi pistettä perässä.

FC Inter – FC Lahti maanantaina 18.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja VPS – KuPS lauantaina 16.9. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut