RoPS
4-3-3
vko.36 // 10.9.2017

Ilveksen huikea putki sai lopulta jatkoa (Ilves-RoPS 3-2)

Ilveksen huikea tappiottomien otteluiden putki sai jatkoa sunnuntaina Tampereen Tammelassa. Viimeksi kesäkuun lopulla hävinnyt Ilves voitti RoPS:n värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2.

Ottelu sai lentävän lähdön, kun RoPSin Juuso Hämäläinen pelasi palloa kädellä omalla rangaistusalueella. Ilveksen kamerunilainen maaliruisku Tuco piti päänsä kylmänä ja laukoi 11 metristä 1-0-lukemat taululle.

28. minuutilla puntit tasattiin. Simo Roiha lähti ajamaan vasemmalta laidalta kohti boksia, mutta joutui Marco Matronen taklaamaksi. Roiha kaatui rangaistusalueen sisälle ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Sama mies sijoitti pallon oikeaan alakulmaan ja lukemat vaihtuivat 1-1:een.

RoPS pelasi kovin ottein, eikä antanut kotijoukkueelle senttiäkään ylimääräistä tilaa. Hyvä tilaisuus syntyi viimein Anselmi Nurmelan virhearvioinnista, kun Reuben Ayrna vapautti Thomas Agyirin läpiajoon. Vierailijoiden maalilla Antonio Reguero kuitenkin venytti paraatipelastuksen.

Aamupäivän sateissa kastunut nurmi alkoi pettää toisella jaksolla. Useat liukastumiset hidastivat pelinrakentelua. Rovaniemeläisten prässi pysyi edelleen aktiivisena, joten Ilves suoraviivaisti peliä. Painiotteet poikivat keltaisia kortteja puolin ja toisin.

49. minuutilla Simo Roiha oli jälleen tapahtumien keskipisteessä, kun häntä rikottiin keskialueella. Anselmi Nurmela päätti hakea vapaapotkusta suoraa laukausta n. 30 metristä. Pallo otti kotijoukkueen kannalta epäonnisen kimmokkeen muurista ja painui verkon perukoille.

1-2-takaa-ajoasemassa päävalmentaja Jarkko Wiss muokkasi pelaajaryhmitystä ja lisäsi maalintekovoimaa. Rauhalliset ja kontrolloidut hyökkäykset olivat kuitenkin työn ja tuskan takana.

Ottelun loppua kohden sinipaidat väistämättä väsyivät. Paine kasvoi vierailijoiden päädyssä. Lopulta Ilveksen palkinto syntyi 84. minuutilla. Reguero arvioi Eero Tammisen keskityksen väärin ja juoksi ohi pallosta. Taka-alueella Tuco rynnisti vartioinnista huolimatta päineen väliin ja puski tasoituksen.

RoPS ei toipunut takaiskusta ja Tammelan hurmos yltyi. Ei mennyt kuin kolme minuuttia, niin Tuco oli jälleen valokeilassa. Hän spurttasi keskiympyrän tuntumasta kohti hyökkäysaluetta. Parin harhautuksen jälkeen oltiinkin jo boksissa, eikä Tucolla mennyt sormi suuhun. Kova ja tarkka laukaus alakulmaan räjäytti yleisön juhlimaan.

Ilves puolusti 3-2-johtonsa kurinalaisesti lisäajan loppuun asti. Tupsukorvien nousu tappioasemasta varmisti nousun kolmen pisteen myötä sarjakakkoseksi.

Ilves - HJK lauantaina 16.9. kello 17 Tammelan stadionilla ja RoPS - SJK lauantaina 16.9. kello 17 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.