AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

32

(1-1)

Yleisöä 2547

RoPS
4-3-3
vko.36 // 9.9.2017

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Ilves saa sunnuntaina vieraakseen RoPS:n ja ilmassa on revanssihenkeä rovaniemeläisten vietyä kauden kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä.

RoPS on aina ollut hankala vastus Ilvekselle. 1990-luvulla alkaneet Veikkausliiga-kohtaamiset ovat useimmiten päättyneet pohjoisen poikien juhliin, eikä kuluva vuosi ole poikkeus.

Huhtikuussa sinipaidat veivät kolme pistettä mukanaan Tampereelta, kun Robert Taylor ja Sani Kaita heiluttivat kertaalleen verkkoja tupsukorvien jäädessä maaleitta. Viimeisimmässä kohtaamisessa kesäkuussa RoPS otti 1-0-kotivoiton Ilveksen oman maalin myötä.

Vaikka Ilves on toistaiseksi ollut RoPS:lle antelias vastustaja, on joukkue kuitenkin vaarallinen. Ilves taistelee edelleen täysin kynsin Veikkausliigan hopeasijasta.

- Heidän tappioton putkensa ei ole täysin sattumaa. Se perustuu täysin siihen prosessiin, minkä Jarkko Wiss joukkueensa kanssa viime kaudella aloitti, RoPS-luotsi Juha Malinen tunnustaa.

- Ilveksen puolustuspeli on ihailtavan kollektiivista, ja samalla suunnanvaihdot todella nopeita. Heillä on paljon vahvuuksia, jotka meidän on otettava huomioon.

Torstaina Ilves jäi hyvästä peli-ilmeestään huolimatta 2-2-tasapeliin FC Interin vieraana. Youness Rahimi ja Eero Tamminen laukoivat voimalla joukkueensa johto-osumat. Molemmilla hyökkääjillä on nyt kasassa kolme maalia tältä kaudelta.

Kuukauden valmentajaksi valittu Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueensa työntekoon.

– Vireystilamme on ihan hyvä ja meillä on paljon vaihtoehtoja käytettävissä. Se sopii etenkin tällaiselle kahden pelin härkäviikolle. Olen todella luottavainen tähän joukkueeseen. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Wiss kiittelee.

Ilveksen sarjasijoitus on hienosti neljäs. Oman maalin varjeleminen ei ole viime peleissä onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta tappioton putki on kasvanut jo 11 ottelun mittaiseksi. Heinäkuusta lähtien voittoja ja tasapelejä on kertynyt vuorotahtiin. Seuraavaksi olisi sitten voiton vuoro.

Pitkään ruuhkaisena pysynyt Ilveksen sairastupa alkaa tyhjentyä. Jalkavamman kanssa painiva Emile Paul Tendeng on ainoa varma poissaolija sunnuntailta. Joukkueessa pyörinyt flunssa-aalto saattaa kuitenkin vielä vaikuttaa parin pelaajan kuntoon.

Rovaniemen Palloseura harjoitteli lauantaina kokolailla täydellä miehistöllään. Myöskään pelikieltoja ei joukkueessa ole.


Ilves – RoPS sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Tammelan stadionilla. Ottelu on osa Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, RoPS:n verkkosivut