AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 888

JJK
4-4-2
vko.36 // 9.9.2017

Ennakko: PS Kemi-JJK

Ennakko: PS Kemi-JJK

PS Kemi isännöi sunnuntaina JJK:ta ja kemiläisillä on tavoitteena saada poikki ikävä putki jyväskyläläisiä vastaan.

Sunnuntaina Sauvosaareen saapuva JJK on nimittäin KuPS:n ohella ainoa joukkue, jota PS Kemi ei ole koskaan liigatasolla voittanut. Se ei kuitenkaan ole PS Kemin päämotivaatiolähde kauden neljänneksi viimeiseen kotiotteluun.

– Meitä motivoi kauden suhteellisen heikot esitykset Jyväskylää vastaan. Haluamme näyttää, että olemme paljon parempi joukkue kuin mitä JJK -otteluiden tulokset näyttävät. Etenkin viimeisen kohtaamisen tappio kaivelee, kertoo joukkueen valmentaja Jari Åhman.

Lisäksi kuninkailla elää yhä toivo nousta kuuden parhaan joukkoon, joka tietäisi ensi kaudella yhtä kotiottelua enemmän. Tällä hetkellä siihen on matkaa neljän pisteen verran.

– Se motivoi tosi paljon. Edellä olevat joukkueet ovat tosi lähellä ja muutamalla voitolla voi nopeasti kivuta sarjataulukossa ylöspäin, sanoo Åhman, joka on jatkuvasti painottanut joukkueen katselevan sarjataulukkoa nimenomaan ylöspäin putoamistaiston sijaan.

Åhmanin mukaan kotijoukkue ei sorru aliarvioimaan JJK:ta.

– Heillä on tosi hyvät kärjet (Sasa Jovovic ja Gael Etock). Varsinkin Sasa on boksissa äärettömän vaarallinen ja on tehnyt jokaiselle edustamalleen seuralle maaleja.

Silti Åhman ei aio asettaa kaksikkoa erityishuomion kohteeksi, vaan luottaa siihen, että duo pysyy kurissa koko joukkueen tiiviillä puolustamisella Lahti- ja RoPS- voitto-ottelujen tapaan.

– Liigassa jokaisella joukkueella hyviä hyökkääjiä. JJK ei ole siitä poikkeus, Åhman muistuttaa.

PS Kemiltä poissa RoPS -ottelussa varoitustilinsä täyteen saaneet Momodou Ceesay ja Marek Kaljumäe.

JJK suuntaa pohjoiseen sisuuntuneena FC Lahti-tappiosta. Pelikieltoja ei ole ja esimerkiksi Tommi Kari, Mikko Manninen sekä Antto Tapaninen palasivat torstaina kokoonpanoon erimittaisten poissaolojensa jäljiltä, joten kokoonpanossa jyväskyläläisillä riittää jälleen leveyttä.


PS Kemi – JJK sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Sauvosaaren kentällä. Ottelu on osa Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, JJK:n verkkosivut