AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

03

(0-3)

Yleisöä 2759

HJK
4-3-3
vko.36 // 7.9.2017

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

VPS saa maajoukkuetauon jälkeen perjantaina kovan haasteen, kun Elisa Stadionille saapuu vieraaksi HJK.

HJK lähti maajoukkuetauolle kahden peräkkäisen voiton myötä, kun joukkue kaatoi ensin vieraissa JJK:n ja sitten kotikentällään KuPS:n. Kuopiolaisten kaadosta on vajaat kaksi viikkoa aikaa ja lepo onkin varmasti tehnyt joukkueelle hyvää heinäkuun otteluruuhkan jäljiltä.

HJK on ollut erityisen kovassa iskussa kotikentällään, mutta viime aikoina myös matkapeleissä on luistanut. Helsinkiläisillä on allaan yhdeksän ottelun tappioton putki vieraspeleissä, kun tuloksena on viisi voittoa ja neljä tasapeliä. Klubi on onnistunut myös pitämään vieraissa maalinsa puhtaana nyt 269 minuuttia putkeen.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen ottaa perjantain haasteen vastaan pelkästään positiivisena.

– Nämä ovat todella motivoivia juttuja, kun syksyn pelit ovat todella kovia kaikki ja saamme heti tauon jälkeen Klubin vastaamme. En sano, että peliin on helppo lähteä, mutta meillä on kova halu näyttää ja taistella yhdessä. Mieli on hyvin positiivinen tällä hetkellä.

Vuorisen mukaan joukkue harjoitteli puolustuspeliä alkuviikosta ja eteni siitä muihin pelin osa-alueisiin. Valmius tulee olla hyvä, sillä HJK on hävinnyt vain kahdesti tällä kaudella. Toinen tappioista tuli toki Elisa Stadionilla keväällä.

– Treeneissä on käyty läpi hieman erilaisiakin asioita kuin aiemmin kaudella, eli olemme pystyneet tuomaan hieman vaihtelua siihenkin. Olemme onnistuneet aiemminkin hyvin hyviä joukkueita vastaan, joten miksemme onnistuisi nytkin. HJK oli viimeksi Elisa Stadionilla loistava, mutta veimme voiton siitä huolimatta.

VPS:n terveystilanne aiheuttaa hieman haasteita, sillä muutamien loukkaantumisten lisäksi ilmoilla on ollut pientä flunssa-aaltoa. Varmuudella poissa on kuitenkin vain kaksi pelaajaa.

– Aatu Laatikainen ja Timi Lahti ovat varmasti sivussa tästä pelistä.

- Laatikainen on tällä viikolla ollut mukana pallollisissa harjoituksissa, mutta treenejä on alla vasta muutama. Pitää pitää huoli siitä, että kuntoutuminen jatkuu. Riski on suurin palloharjoituksiin palatessa ja etenkin, jos tulee liian nopeasti liian paljon, kun on ollut viikkoja poissa. Timi juoksee tällä hetkellä ja kuntoutus menee hyvin, mutta hän ei tule olemaan mukana HJK-pelissä. Mennään päivä kerrallaan ja rasitusta nostetaan koko ajan, Vuorinen kommentoi.

Mika Lehkosuo saa perjantaina käyttöönsä kaksi kovaa vahvistusta, kun Atom ja Rasmus Schuller nähdään pitkän tauon jälkeen Klubi-paidassa. Filip Valencic sen sijaan kärsii pelikiellosta eikä lähde mukaan Vaasaan.


VPS-HJK perjantaina 8.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut