Yleisöä 2317

4-4-2
vko.36 // 8.9.2017

HIFK ja IFK Mariehamn jäivät ilman maaleja (HIFK-IFK Mariehamn 0-0)

HIFK ja IFK Mariehamn jäivät maaleitta Helsingissä. Näin pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei juhlinut maalipaikoilla. IFK Mariehamn hyökkäsi ahkerasti laitojen kautta ja hallitsi aavistuksen verran ensimmäisen puoliajan kenttätapahtumia.

HIFK:n Aleksi Ristola pääsi kertaalleen murtautumaan vasemmalta laidalta boksiin, mutta IFK Mariehamnin ja Viron maajoukkueen maalivahti Andreas Vaikla venyi Ristolan laukauksen eteen. HIFK sai pidettyä hyvin Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Aleksei Kangaskolkan pimennossa, mutta erityisesti vasempana laitapuolustajana pelanneen Aapo Mäenpään vahvat nousut hyökkäyssuuntaan aiheuttivat HIFK:n puolustukselle vaikeuksia.

Toisella puoliajalla HIFK paransi peliään selvästi ja sai pelijuonesta paremmin kiinni. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa voittomaaliin. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Carljohan Eriksson joutui venymään Philip Mantillan matalan ja kovan laukauksen eteen ja oli pienestä kiinni, ettei kakkospalloon ehtinyt valkopaitainen vierasjoukkueen pelaaja. IFK Mariehamnin vaihdosta kentälle tullut Filip Hlupik pääsi myös nokikkain Erikssonin kanssa, mutta Hlupikin nosto Erikssonin yli jäi hieman vajaaksi.

HIFK:n paras paikka toisella jaksolla aukeni Aleksi Ristolalle, jonka laukauksen Kristian Kojola pelasti heittäytymällä maaliviivalta. Xhevdet Gelan kierteinen vasemman jalan laukaus meni ottelun loppupuolella vain metrin verran yli yläkulmasta.

HJK - HIFK tiistaina 12.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn - FC Inter tiistaina 12.9. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut