Yleisöä 2193

4-4-2
vko.36 // 8.9.2017

KuPS nousi lopussa voittoon (KuPS-SJK 2-1)

KuPS kukisti SJK:n kotikentällään 2-1. KuPS:n Joni Mäkelä onnistui ensimmäisen puoliajan puolessa välissä, mutta SJK:n Dani Hatakka tasoitti pelin vartti ennen täyttä aikaa. Viimeisen sanan sanoi pari minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueen Hamed Coulibaly.

Pelin alkuhetket edettiin SJK:n hallinnassa. Kuopiolaiset saivat mainion tekopaikan jo toisella peliminuutilla, jolloin Joni Mäkelän keskitys tavoitti Urho Nissilän jonka pusku meni hiukan SJK-maalin ylitse. Maalinteko onnistui parikymmentä minuuttia myöhemmin: puolustaja Sebastian Sorsa lähetti laidasta nappikeskityksen takatolpalle Petteri Pennaselle, joka puski pallon maalin edustalle Mäkelälle joka viimeisteli keskeltä johtolukemat 1-0.

KuPS hyökkäsi uudestaan parin minuutin kuluttua näyttävällä syöttelykuviolla, joka päättyi Mäkelän ohilaukaukseen (24 min). SJK sai mainion tasoituspaikan, kun joukkueelle vihellettiin vapari hyvästä paikasta 19 metrin etäisyydeltä (33 min). Laukaisuyritykset kilpistyivät KuPS-muuriin ja 1-0-lukemat kestivät.

KuPS-hyökkääjä Gbolahan Salami sai kaksi peräkkäistä mahdollisuutta maalintekoon (35 ja 36 min), kumpikaan yritys ei tuottanut tulosta ja tauolle mentiin numeroissa 1-0.

Sorsa keskitti hienosti heti toisen puolikkaan alkajaisiksi, Salami ja Nissilä eivät saaneet tästäkään ratkaisevaa maalilaukausta aikaiseksi (47 min). SJK:n Kaine Sheppard pääsi puskemaan kohti KuPS-vahti Otso Virtasta (52 min) ja Johannes Laaksosen keskittämä vaarapallo meni KuPS-maalin editse kenenkään osumatta vauhtipalloon (59 min).

Kuopiolaisilla oli vahva ote peliin 62-66 peliminuuttien aikana. Seuraava maali nähtiin 76 peliminuutin kohdalla. SJK sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Dani Hatakka pääsi viimeistelemään helponlaisesti 1-1 . SJK pääsi maalin ansiosta jälleen hyvään asemaan taistelemaan ottelun voitosta.

SJK-maalille kehittyi kiperä vaarapaikka 81. peliminuutilla ja SJK laukoi vuorostaan vaarallisesti 83. peliminuutilla, kunnes ottelu lopulta ratkesi: Petteri Pennanen keskitti millintarkan kulmapotkun SJK-maalin takanurkalle josta puolustaja Hamed Coulibaly viimeisteli komean 2-1-voittomaalin. Voitto nosti KuPS-joukkueen sarjataulukossa kolmannelle tilalle ja perjantai-ilta päättyi iloisiin kuopiolaistunnelmiin.

FC Lahti - KuPS maanantaina 11.9 kello 18.30 Lahden stadionilla ja SJK - VPS maanantaina 11.9 kello 18.30 OmaSP Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote