AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 2193

SJK
4-4-2
vko.36 // 7.9.2017

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseuran värikkäät kotiottelut jatkuvat perjantai-iltana Savon Sanomat Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. Veikkausliigakauden 25:nnen sarjakierroksen kotipelissä KuPS kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon kello 18.30 alkaen.

Veikkausliigassa alkaa nyt yhdeksän sarjakierroksen mittainen loppusuora. Jokaisessa loppukauden pelissä on paljon panosta ja tärkeitä sarjapisteitä jaossa. Kuopiolaiset lähtevät pelaamaan syksyn ratkaisuotteluita vahvaan fyysiseen kuntoonsa luottaen.

- Hyvässä fyysisessä kunnossa me olemme, se ei ole kadonnut mihinkään. Meillä on ollut pelaajia maajoukkueissa ja meillä on alkamassa aikamoinen härkäviikko. Meidän on pakko vähän kierrättää joitakin pelaajia. Jokaista pelaajaa tarvitaan, päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa KuPS:n sivuilla.

Neljäntenä oleva KuPS ja viidenneksi noussut SJK taistelevat perjantai-iltana isoista sarjapisteistä.

- He ovat parantaneet omaa peliään kauden aikana. Viimeksi SJK iski täällä Kuopiossa meitä vastaan vastahyökkäyksillä tehokkaasti. Heillä on siihen hyvät pelaajat. Meidän pitää puolustaa paremmin heitä vastaan. SJK on pallollisesti vahva ja vauhdikas peli tulee, Honkavaara toteaa.

Ennen maajoukkuetaukoa SJK pelasi kuitenkin pettymykseen päättyneen kotiottelun JJK:ta vastaan ja tuon pelin jokainen haluaa saada nyt taakseen ja KuPS-otteluun lähtee sisuuntuneempi joukkue. SJK on edellisestä ottelusta huolimatta erinomaisissa asetelmissa kauden loppuihin peleihin lähdettäessä ja perjantaina kohtaavat sarjassa perätysten pisteen erolla olevat joukkueet. KuPS on neljäs, SJK viides. SJK:n ero toisena olevaan FC Lahteen on vain kolme pistettä.

- Lähdimme hakemaan kolmea pistettä edellisestä ottelusta, mutta sitä ei tullut ja se oli kova pettymys. Mutta kun tälläisiä tuloksia tulee, meidän täytyy pyrkiä olemaan vahvempia. Annoimme pelaajille pari päivää vapaata tyhjätä ajatuksia. Meidän tulee nyt katsoa itseemme ja todeta että emme voi syyttää kuin itseämme. Meidän täytyy kehittyä, meidän täytyy olla parempia.

- Kuten olimme silloin kun voitimme muita isoja joukkueita, kuten FC Lahden tai KuPS:n Seinäjoella. Vain siten me voimme palata voittojen tielle tulevissa otteluissamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä KuPS:n pelaajista ketään. Laitahyökkääjä Solomon Duah on sivussa SJK-pelistä lievän loukkaantumisen johdosta.

SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu kärsi edellisessä ottelussa korttitilin täyttymisestä ansaittua yhden ottelun pelikieltoa ja tekee nyt paluun SJK:n maalille. Mehmet Hetemaj oli sivussa JJK-ottelusta loukkaantumisen vuoksi ja pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä ottelua. Myös Marc Vales oli edellisen ottelun sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän matkusti kuitenkin Andorran maajoukkueen mukana Färsaarille MM-karsintaotteluun ja oli alunperin mukana avauskokoonpanossakin, mutta lämmittelyiden jälkeen tuli sivuun kokoonpanosta. Loukkaantuminen ei ollut vielä täysin parantunut. Vales on siten tähän otteluun vielä kysymysmerkillä, mutta hänkin on harjoitellut joukkueen mukana.

Pitkään sivussa olleet Richie Dorman, Sergi Arimany ja Chema Antón alkavat olla jälleen pelikunnossa ja kolmikon paluu pelikentille nähdään joko viikon tai lähiviikkojen sisällä. Kenties joku on jo mukana perjantaina? Ainoa varmuudella sivussa oleva pelaaja on koko kauden missannut Matej Hradecky.


KuPS – SJK perjantaina 8.9. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut