PS Kemi
4-4-2
vko.36 // 7.9.2017

PS Kemi ryösti pisteet Rovaniemeltä (RoPS-PS Kemi 0-1)

PS Kemi otti toisen voittonsa perättäin Veikkausliigassa, kun se haki torstaina täyden pistepotin Rovaniemeltä 1-0-voitolla.

PS Kemi otti johtoaseman 23. minuutilla, kun Albion Ademi toimitti pallon RoPS:n verkkoon. Tuo maali jäi ottelun ainokaiseksi ja pisteet matkasivat Kemiin.

Ennen tämänpäiväistä PS Kemi ei ollut voittanut Rovaniemen Palloseuraa kertaakaan RoPS:n kotikentällä. Myös Lapin valtikka oli kauden aiempien otteluiden perusteella tukevasti Napapiirillä.

RoPS aloitti derby-henkeen väkevästi. Vain vajaan viiden minuutin kohdalla Antti Okkonen riisti pallon keskialueella ja löysi tarkalla ristisyötöllä laidasta Timo Stavitskin. Stavitski taiteili itsensä keskitystilanteeseen, mutta puskupallo Sakari Tukiaiselle tuli aavistuksen hankalaan asentoon.

RoPS sortui kertaalleen ylihyökkäämiseen, ja Kemi iski. Kemin maalivahti Oskari Forsmanin käynnistämästä hyökkäyksestä Albion Ademi livahti vasemmasta laidasta täysin vapaaksi.

Antonio Reguero esitti ottelun aikana muutaman ilmiömäisen torjunnan, mutta tähän yllättävästi etukulmaan suuntautuneeseen vetoon edes Regueron refleksit eivät venyneet.

Avausjaksolla RoPS hallitsi peliä ainoastaan pallonhallintaprosenteissa. Toisella jaksolla isännät pystyivät luomaan kontrollijaksoistaan myös maalipaikkoja.

Jakson paras tilanne avautui 70. minuutilla Nathaniel Willille. Juho Hyvärisen oivallus vapautti Willin Kemin puolustuslinjan taakse. Will onnistui harhauttamaan itsensä vetopaikalle, mutta puolustaja Matias Ojalan viime hetken uhrautuminen pelasti kemiläiset takaiskulta.

Ilves – RoPS sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Tammelan stadionilla ja PS Kemi – JJK sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Sauvosaaren kentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut