AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 2921

PS Kemi
4-4-2
vko.36 // 6.9.2017

Ennakko: RoPS-PS Kemi

Ennakko: RoPS-PS Kemi

PS Kemillä on torstaina vuorossa kauden lyhin vierasottelumatka, kun kuninkaat matkaavat Lapin derbyyn Rovaniemen Palloseuran vieraaksi.

Ryöstöretkelle valmistautuneet kemiläiset tahtovat Lapin herruuden ja kolme sarjapistettä.

– Kiva päästä pelaamaan pienen tauon jälkeen. Pelaajia ei tähän otteluun tarvitse erikseen motivoida, ovathan derbyt aina spesiaalipelejä, tietyllä tapaa kauden kliimakseja, tuumii PS Kemin valmentaja Jari Åhman seuransa verkkosivuilla.

Lapin hegemoniaottelu on kohtaaminen, josta kotiyleisö odottaa ainoastaan voittoa. Ilmaisu pakkovoitto ei kuitenkaan missään vaiheessa sisälly RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen sanavarastoon.

- Me emme ajattele niin. Me lähdemme positiivisen kautta ajatuksella, että huomenna meillä on taas mahdollisuus voittaa, Malinen selventää joukkueensa filosofiaa.

- Olemme voineet taas kuluneella viikolla seurata erilaisia joukkueita, jotka pelaavat tappion pelko niskassaan. Se on väärä katsantakulma urheiluun.

RoPS:n huominen vastustaja PS Kemi on tällä hetkellä kova joukkue, mutta niin on Rovaniemen Palloseurakin. Odotettavissa on yksi tämän kauden kovimmista väännöistä, jossa panoksena on paljon enemmän kuin sarjapisteet.

- Mosnikovin tulo kymppipaikalle oli Kemille kova paukku. Hän on älykäs pallollinen pelintekijä, joka täydentää hyvin Momodou Ceesayta. Ceesaykin on jättiläiseksi yllättävän taitava kaveri, Malinen varoittaa.

- Mutta se tulos, minkä me kaiken kaaoksen keskellä saimme elokuussa aikaiseksi, toi meille selkeästi itseluottamusta. Pelaajista näkee, että he uskovat siihen, että teemme oikeita asioita. Nyt tämä rentous ei saa ajautua kontrolloimattomaksi, vaan se täytyy kääntää taistelutahdoksi.

PS Kemi pääsee otteluun hyvistä asetelmista. Sairastupa on tyhjä ja poissa on varmuudella ainoastaan Trinidad & Tobagoa edustava Aubreu David, joka ei ehdi otteluun maajoukkuekomennukseltaan.

Maajoukkuereissut saattavat muutenkin vaikuttaa kokoonpanoihin. PS Kemiltä maajoukkuepaidassa ovat tauon aikana esiintyneet Albion Ademi ja Rasmus Karjalainen, RoPS:lta Timo Stavitski, Juho Hyvärinen, Anselmi Nurmela ja Lassi Järvenpää.

– Maajoukkuepelit olivat niin lähellä torstaita, ettei rasittuneiden pelaajien palautuminen ole täydellistä, Åhman arvioi maajoukkuekomennusten vaikutusta.

Molemmat joukkueet ylsivät edellisessä ottelussaan voittoon. RoPS löi Interin kotonaan 4-2 ja PS Kemi haki 1-0 -vierasvoiton FC Lahdesta. RoPS on ollut muutenkin hyvässä vireessä kokoonpanomyllerryksistä huolimatta, sillä se on voittanut kolme viimeisestä neljästä ottelustaan.

Rovaniemi ja Kemi kohtaavat tämän kauden Veikkausliigassa nyt kolmannen kerran. Huhtikuussa RoPS oli kotiottelussa vahvempi maalein 3-1. Kesäkuisella Kemin vierailulla tasattiin pisteet lukemin 1-1.

Niistä otteluista erityisesti Rovaniemen Palloseuran joukkue on muuttunut merkittävästi. Edellisen Kemi-ottelun avauskokoonpanosta Robert Taylor sekä Emeka Eze siirtyivät pelaajakaupalla ulkomaille ja David Addyn sopimus päättyi.

Vahvistuksiakin on Napapiirille saapunut. HJK:sta loppukaudeksi lainalle saatu Lassi Lappalainen on tällä hetkellä yksi lupaavimmista ja ennakkoluulottomimmista nuorista pelaajista. Myös keskikentän kokenut hollantilainen Nathaniel Will otti välittömästi oman paikkansa Antti Okkosen rinnalla.


RoPS – PS Kemi torstaina 7.9. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut