AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
JJK
4-4-2

24

(1-2)

Yleisöä 1492

FC Lahti
3-4-3
vko.36 // 6.9.2017

Ennakko: JJK-FC Lahti

Ennakko: JJK-FC Lahti

Veikkausliigassa vedettiin hieman henkeä pienen maaottelutauon myötä, mutta nyt ottelut jälleen jatkuvat ja JJK isännöi kotikentällään FC Lahtea.

Kotijoukkue on päässyt hyvään alkusyksyn vireeseen ja taistelee tosissaan sarjapaikastaan. JJK onkin voittanut nyt kaksi kolmesta viimeisimmästä ottelustaan. Kautta alusta asti hallinnut HJK kaatoi JJK:n Harjulla, mutta ennen Klubille koettua tappiota JJK otti niinikään kotikentällään voiton PS Kemistä Matti Lähitien ja Gaël Etockin maalien myötä sekä kaatoi tauon alla SJK:n Seinäjoella peräti lukemin 4-0.

Pisteet ovatkin äärimmäisen tärkeitä, sillä JJK taistelee tiukasti sarjapaikkansa puolesta. Mitalikamppailussa mukana olevan SJK:n murskaaminen olikin jälleen hyvä osoitus siitä, että kettulaumaa ei kannata aliarvioida! Nyt vieraaksi saapuva FC Lahti on myös mitalikahinoissa mukana ja tällä hetkellä sarjataulukossa toisena HJK:n jälkeen.

Viimeisimmissä otteluissa Toni Korkeakunnaksen joukkojen kone on kuitenkin yskinyt, sillä ennen taukoa lahtelaiset kokivat tappiot juuri JJK:n vastikään voittamille PS Kemille sekä SJK:lle. Viimeisin voitto on elokuun puolivälistä Vaasasta, jossa VPS kaatui Stenion ja Fareed Sadatin maaleilla.

- FC Lahti oli kesällä todella kovassa iskussa ja saivat melko pitkä tappiottomien otteluiden putken. Viimeisimmät pelinsä he ovat kuitenkin hävinneet ja meidän tavoitteena on tietenkin jatkaa sitä putkea, JJK-luotsi Juha Pasoja sanoo.

Kettupaidat ovat osoittaneet, että putoamistaistelu on kaikkea muuta kuin ohi.

- Varmasti saamme tosi kovan vastustajan, jonka itseluottamus on noussut hyvien tulosten myötä. JJK on tällä hetkellä todella motivoitunut joukkue, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

FC Lahti vieraili Harjulla myös heinäkuun alussa ja JJK:lla on tuosta ottelusta kalavelkoja maksettavana: Kettupaidat menivät johtoon Tommi Karin komealla puskumaalilla, mutta vierasjoukkue kiri toisella puoliajalla takamatkalta voittoon.

- Varmasti tasainen matsi on tulossa – tasaisia ovat olleet kaksi aiempaakin. Kyllä meillä on kuitenkin kaikki avaimet kotivoittoon, Psaoja uskoo.

- Meillä tulee olemaan pallo vastustajaa enemmän, mutta meidän pitää olla tarkkana kenttätasapainon kanssa ja olla riittävän nopeita ratkaisuissa. Emme saa olla passiivisia, Korkeakunnas puolestaan painottaa.

FC Lahden terveystilanne on hyvä, mutta kysmysmerkkejä on ilmassa. Maalivahdin Aleksandr Vasjutinin pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Masa Malen loukkasi itseään viimeistelyharjoituksissa, eikä ole näin käytettävissä Jyväskylässä.


JJK – FC Lahti torstaina 7.9. kello 18.30 Harjun Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut