AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1102

VPS
3-5-2
vko.34 // 26.8.2017

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

IFK Mariehamn ja VPS kohtaavat sunnuntaina kolmannen kerran kuluvalla kaudella.

Wiklöf Holding Arenalla taistellaan paitsi pisteistä myös keskinäisestä paremmuudesta tällä kaudella. Molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasan - 1-1 Maarianhaminassa ja 0-0 Vaasassa.

Kumpaakin aiempaa kohtaamista on leimannut sama kaava: Pallonhallinta on ollut selkeästi VPS:lla, mutta IFK on luonut enemmän maalipaikkoja. Todennäköistä on, että VPS:aa vastaan asettuu isäntäjoukkue, joka puolustaa tiiviisti, pelaa todella suoraviivaista hyökkäyspeliä ja luottaa hyökkäyspään erikoistilanteisiinsa.

– Pitää silti olla valmiita siihen, mitä muutakin sieltä saattaa tulla. Pitää olla valmiimpia pidempään palloon ja suoraviivaisuuteen, kuin vaikkapa viime pelissä. Olemme käyneet sitä läpi ja harjoitelleet sitä. Sekin on huomioitu, että IFK prässää korkeammalta. Harjoituksissa on näyttänyt hyvältä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo.

IFK on ollut kauden aikana sarjan parhaita kotijoukkueita, mutta vastaavasti huonoimpia vierasjoukkueita. Siitä syystä otteetkin ovat ailahdelleet.

– Heidän pelitapansa on sellainen, että se vaatii paljon, että he onnistuvat etenkin omassa hyökkäyspelissään. Kotona he ovat onnistuneet paremmin kuin vieraissa.

Kumpikaan joukkue ei ole ollut viime viikkoina aivan parhaassa vireessään ja pisteet ovat molemmille äärimmäisen tärkeät mitalitaisteluun nousemisen kannalta.

IFK Mariehamnin uusi hankinta Filip Hlúpik loukkaantui viikolla harjoituksissa ja on todennäköisesti sunnuntaina sivussa. Muuten tilanne IFK-leirissä näyttää hyvältä.

- Sekä Marc [Nordqvist] että Anthony [Dafaa] ovat loukkaantumisensa jäljiltä takaisin ja se on meillä totta kai erittäin positiivinen asia, päävalmentaja Peter Lundberg sanoi Nya Ålandille.

VPS on Maarianhaminassa ilman Fabrice Gatambiyea ja Aatu Laatikaista. Keskustelua herättänyt Veli Lammen pelikunto on sataprosenttinen.

– Veka on täydessä kunnossa, Vuorinen vahvistaa


IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.