JJK
4-4-2
vko.34 // 26.8.2017

JJK jyräsi voittoon toisella jaksolla (SJK-JJK 0-4)

JJK jyräsi lauantaina täysin isäntänsä SJK:n yli toisella jaksolla ja otti erittäin tärkeät pisteet peräti numeroin 4-0.

Avausjakso kulki SJK:n hallinnassa, mutta osumitta. Tauon jälkeen peli kääntyi kuitenkin täysin ja JJK paukutti peräti neljä maalia ja pääsi kotimatkalle komea voitto taskussa.

SJK aloitti ottelun varsin hyvin ja loi hyviä hyökkäyksiä heti ensiminuuteilla. JJK pääsi hiljalleen kuitenkin peliin vähän paremmin mukaan, ja SJK ehkä lähti vähän liikaa JJK:n passiivisuuteen mukaan. Välillä tilaa ja aikaa tuntui olevan liikaakin.

Billy Ions oli SJK:n aktiivisin ensimmäisellä puoliajalla, ja britti laukoikin muutaman kerran vaarallisesti. Teppo Marttinen teki kuitenkin hyviä torjuntoja. Lähimpänä maalintekoa Ions oli viitisen minuuttia ennen taukoa, kun hänen vetonsa kimposi JJK-puolustajasta vain hieman ohi maalin.

Myös Johannes Laaksonen kokeili muutaman kerran vetonsa terävyyttä. Sivuverkkoa lähemmäksi Laaksosen yritykset eivät kuitenkaan menneet.

JJK sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman erikoistilanteen. Vaarallisin paikka oli 26. minuutilla Sasa Jovovicilla, joka pääsi laukomaan vapaapotkun boksin rajalta, mutta veto kaarsi ohi maalin.

Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Paavo Valakari ei ensimmäisellä puoliajalla joutunut torjuntatöihin. Valakari pelasi kuitenkin jalalla varmasti ja rauhallisesti.

Toisenkin puoliajan SJK aloitti hyvin. Aristote Mboma pääsi puskemaan Billy Ionsin keskityksestä. Pian sen jälkeen Matti Klinga harhautteli itsensä hyvään vetopaikkaan, mutta Teppo Marttinen torjui.

JJK:n Samu Suoraniemellä oli unelmapaikka viedä vierasjoukkue johtoon 52. minuutilla, mutta Paavo Valakari tuli upeasti vastaan ja liimasi vedon hyppysiinsä. Viitisen minuuttia myöhemmin Patrick Poutiainen pääsi laukomaan turhan vapaasti kulman jälkitilanteessa, ja pallo kimpoili pelaajaruuhkasta maaliin. Maalintekijänä Samu Nieminen.

Oikeastaan seuraavassa hyökkäyksessä Poutiainen päästettiin jälleen vetämään samasta paikasta, ja upea veto painui tolpan kautta maaliin.

Erfan Zenelillä oli mahdollisuus kaventaa 1-2:een, mutta kuin ihmeen kaupalla JJK:n maali varjeltui.

Ja sitten JJK teki vielä kaksi maalia lisää. Ensin Tomi Petrescu vei kaukovedolla JJK:n jo 0-3-johtoon, ja heti perään Sasa Jovovic teki läpiajosta 0-4. Kertaalleen vierasjoukkue kolautti tolppaankin.

KuPS – SJK perjantaina 8.9. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla ja JJK – FC Lahti torstaina 7.9. kello 18.30 Harjun Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n tiedote