AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

42

(1-1)

Yleisöä 1288

FC Inter
4-3-3
vko.34 // 25.8.2017

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

FC Inter jatkaa Pohjois-Suomen kiertuettaan lauantaina Rovaniemellä, missä se kohtaa kello 17.00 alkavassa Veikkausliigaottelussa RoPS:n. Pelipaikkana toimii Rovaniemen Keskuskenttä.

Interin edellisestä RoPS-vierailusta on aikaa reilut kaksi kuukautta. Tuolloin kotijoukkue RoPS vei ottelun nimiinsä kahdella toisen jakson maalilla 2-0. Kauden avausottelussa Inter vastaavasti möyhensi RoPS:n tennislukemin 6-2.

Inter lähtee otteluun allaan riemukas 5-1 -vierasvoitto PS Kemistä. Tavoitteena on jatkaa voittokulkua nyt 118 kilometriä pohjoisempana. Päävalmentaja Fabrizio Piccareta haluaa tasaisuutta joukkueen otteisiin myös tuloksellisesti.

- Kemistä saavutettu voitto oli tietysti upea. Nyt meidän täytyy näyttää, että pystymme pitämään tasomme ottelusta toiseen. Jos haluamme vielä saavuttaa mitalisijoja, niin tasaisuutta pitää löytyä, Piccareta korostaa Interin verkkosivuilla.

Interin vahvuus Kemi-ottelussa oli vahva joukkuepeli. Tästä kertoo viisi eri maalintekijää. Piccareta korostaakin joukkuepelin merkitystä.

- Voitamme ja häviämme joukkueena, eikä sooloiluun ole varaa kenelläkään. Huomenna pyrimme jälleen noudattamaan omaa pelitapaamme ja saamaan sitä kautta lisää pisteitä, sanoo Piccareta.

Interin poissaolijoiden lista on edelleen pitkä. Sivussa ovat pelikieltoaan sovittava Philip Njoku sekä loukkaantuneet Niko Markkula, Guy Gnabouyou, Kevin Mombilo, Mika Ojala, Lucas Garcia ja Njazi Kuqi. Joukkueen edellisestä ottelusta PS Kemiä vastaan sivussa olleet Mika Mäkitalo ja Timo Furuholm sen sijaan matkustivat joukkueen mukana perjantaina Rovaniemelle.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen odottaa Interin olevan vaikeammin voitettavissa kuin aiemmassa kohtaamisessa.

- Erityisesti voitto Kemistä oli vakuuttava. Kommenttien ja nähdyn perusteella he ovat jälleen löytäneet peli-ilon, jonka johdosta huominen Inter on selkeästi vaarallisempi kuin se Inter, jonka voitimme kesäkuussa.

Myös Napapiirillä on tapahtunut liikehdintää. Sitten edellisen ottelun joukkueesta ovat poistuneet keskushyökkääjä Emeka Eze sekä keskikentän Charlie Trafford.

- Meidän osa selkeä. Hyvät esitykset saavat edelleen jatkua, mutta täytyy meidän tietenkin huomioida myös lähteneet palaset, Malinen myöntää.

- Charlie otti keskikentällä välittömästi ison roolin, ja samoille paikoille meillä on nyt Nathaniel Will. Sen sijaan keskushyökkääjän paikkaaminen onkin monimutkaisempi pähkinä.

Lähtökohtaisesti Malinen ei etsi Traffordin ja Ezen korvaajaa, vaan pelaajaa joka astuu esiin omilla vahvuuksillaan.

- Olisi typeryyttä odottaa, että joku pelaisi kuten Charlie tai Eze. On muutosten aika, ja tietenkin toivomme, että lopputulos tulee olemaan entistä parempi, RoPS:n päävalmentaja luottaa.

- Simo liikkuu hyvin alueella ja on sisäistänyt meidän pelityylin. Sakari on soitellut kakkosviulua koko kauden ja varmasti janoaa mahdollisuuksia. Glenn on edelleen meidän jokeri, mutta on harjoituksissa esiintynyt edukseen.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on hyvä. Joukkueessa on ollut kolhuja, mutta yhtään varmaa poissaolijaa ei ole kuten ei myöskään pelikieltoja.



RoPS - FC Inter lauantaina 26.8. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut