PS Kemi
4-4-2
vko.34 // 26.8.2017

PS Kemi teki ryöstöretken Lahteen (FC Lahti-PS Kemi 0-1)

PS Kemi yllätti sarjakakkosen FC Lahden lauantaina Lahdessa ja nipisti pisteet mukaansa 1-0 (0-0)-voitolla.

Ensimmäinen puoliaika sujui Lahdessa maaleitta. 56. minuutilla PS Kemin Momodou Ceesay pamautti vieraat 1-0-johtoon ja ne jäivät myös loppulukemiksi.

Ottelu alkoi Lahden hyvällä painostuksella. Viiden minuutin kohdilla Santeri Hostikka oli ohjata Hassan Sesayn kulman sisään, mutta Kemi onnistui siivoamaan tilanteen kulmaksi. Myös seuraava kulma oli vaarallinen, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Ensimmäisen jakson lopulla Lahti loi paikkoja liukuhihnalta. Ensin Loorents Hertsi pääsi ampumaan hyvästä paikasta sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Hendrik Helmke ja Santeri Hostikka pelasivat Marko Simonovskin nokikkain Mikko Vilmusen kanssa. Kokenut kassari kuitenkin torjui tilanteen tyylikkäästi ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi Lahden kannalta murheellisesti. Kemi onnistui saamaan ottelussa hallinnan ja rokotti kymmenen minuutin pelin jälkeen. Vapaapotkun jälkitilanteesta Kemi sai keskitettyä pallon Lahden rangaistusalueelle. Albion Ademi pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Miikka Mujunen torjui puskun, mutta pallo putosi suoraan Mamadou Ceesayn jalkaan, joka survoi pallon maaliin ja Kemin johtoon.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Lahti lisäsi painetta. Santeri Hostikka keskitti ja Mikko Hauhia jatkoi pallon takatolpalta päin Vilmusta. Viimeiset minuutit Lahti vyörytti ja Kemi taisteli uhrautuvasti. Kemiläiset blokkasivat niin Hostikan, Aleksi Paanasen kuin Henri Anierin vedot. Näin ollen Kemi ryöväsi arvokkaat kolme pistettä mukaansa Lahden Stadionilta.

JJK – FC Lahti torstaina 7.9. kello 18.30 Harjun Stadionilla ja RoPS – PS Kemi torstaina 7.9. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut