AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
JJK
4-5-1

04

(0-1)

Yleisöä 2258

HJK
4-3-3
vko.33 // 19.8.2017

Ennakko: JJK-HJK

Ennakko: JJK-HJK

Sarjakärki HJK matkustaa sunnuntaiksi viimeisenä majailevan JJK:n vieraaksi.

Veikkausliigan sunnuntain kierroksella kohtaavat sarjakärki ja jumbojoukkue, kun HJK matkustaa JJK:n vieraaksi.

Kolmen Vaajakoskella pelatun kotiottelun jälkeen JJK palaa jälleen Harjulle. JJK hyvästeli Vaajakosken liikuntapuiston parhaalla mahdollisella tavalla: riemukkailla voitonjuhlilla! Ottelusta PS Kemiä vastaan ei puuttunut draamaa ja suuria tunteita. Ensin loukkaantumisensa jälkeen paluun avauskokoonpanoon tehnyt Matti Lähitie vei isännät johtoon reilun tunnin pelin jälkeen kulmapotkun jäljiltä Tommi Karin nappikeskityksestä komealla ja harvinaisella puskumaalillaan. Topparin edellisestä osumasta liigakentillä on ehtinyt vierähtää jo yli vuosikymmen.

Rasmus Karjalainen hiljensi kuitenkin kotiyleisön tasoittamalla pelin 89. minuutilla komealla vapaapotkuosumalla. Lähitie myös loukkasi itseään vapaapotkuun johtaneessa tilanteessa ikävän näköisesti, mutta selvisi tilanteesta lopulta ilman isompia vaurioita.

Kettupaidat kuitenkin taistelivat loppuun asti ja se tuottikin tulosta: juuri varsinaisen peliajan täyttyessä Patrick Poutiainen prässäsi keskikentällä ansiokkaasti ja sen seurauksena Mikko Manninen sai napattua pallon Kettupaidoille. Poutiainen lähti saman tien pystyyn, Saku Leppänen syötti Manniselta saamansa pallon nopeasti Poutiaiselle – ja lopulta Gaël Etock iski komeasti rakennellun hyökkäyksen pääteeksi JJK:lle 2-1-voittomaalin!

Näin JJK pääsi juhlimaan säilymiskamppailun kannalta tuikitärkeitä kolmea pistettä, joiden myötä ero karsijan paikalla olevaan HIFK:n kaventui jälleen viiteen pisteeseen.

Sarjakärkenä läpi kauden majaillut HJK puolestaan sai edelliskierroksella melkoista shokkihoitoa, kun RoPS haki Emeka Ezen maalilla voiton Helsingistä ja aiheutti näin HJK:lle kauden ensimmäisen kotitappion. Tappio oli Klubille ylipäänsä vasta kauden toinen: edellisen ja ensimmäisen kerran HJK hävisi toukokuun alkupuolella Vaasassa VPS:n vieraana.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa JJK:n vieraillessa kesäkuussa Telia 5G Areenalla HJK oli vahva isäntä ja otti alivoimastaan huolimatta selvän voiton. Harjulla kauden kotiavauksessa JJK puolestaan sai pidettyä pitkään pelin tasaisena. HJK meni kyllä johtoon jo alkuhetkillä, mutta tuolloin SJK:sta lainalla ollut Elias Ahde tasoitti pelin tunnin kohdalla. HJK meni kuitenkin lopulta tuolloinkin menojaan ja vei pisteet selkein lukemin.

HJK:lla on edelleen käynnissä komea vierasotteluiden putki. Sinivalkoiset ovat tuoneet pisteitä mukanaan kahdeksasta edellisestä matkapelistään. Näiden otteluiden maaliero on Klubin eduksi 15-3. HJK on vieraskentiltä eniten pisteitä kerännyt joukkue, kun 11 kamppailusta on irronnut 20 pistettä.

HJK:n kokoonpanosta ovat sunnuntaina poissa vielä toipilas Hannu Patronen ja Mostagh Yaghoubi, joka linkkasi vaihtoon Seinäjoella toissaviikolla. "Mosalla" on nilkkavamma ja arvioitu toipumisaika noin kaksi kuukautta, joten häntä ei nähtäne enää syksyn peleissä. Pitkäaikaispotilaista Atom on jo hyvässä kuntoutusvauhdissa ja näillä näkymin takaisin ringissä syyskuun alussa maajoukkuetauon jälkeen. Rasmus Schüller otti jo perjantaina tuntumaa Klubin pukukoppiin ja aloittaa ensi viikolla harjoittelun.


JJK - HJK sunnuntaina 20.8. kello 18.30 Harjun stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut