RoPS
4-3-3
vko.33 // 19.8.2017

HIFK nappasi voiton juhlaottelussaan (HIFK - RoPS 1-0)

HIFK otti lauantaina putoamistaistelun kannalta arvokkaat kolme pistettä, kun se kaatoi RoPS:n kotikentällään niukasti 1-0 (0-0) Pekka Sihvolan maalilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä, mutta HIFK loi paremmat maalipaikat. Esa Terävä ja Jukka Halme pääsivät kokeilemaan kertaalleen maalintekoa astetta paremmasta maalipaikasta. Paras maalipaikka aukeni Juho Mäkelälle, jonka Jukka Halme löysi oivaltavalla ja tarkalla syötöllä RoPS:n puolustuslinjan välistä. 100. liigamaaliaan jahdannut Mäkelä laukoi tarkasti kohti vasenta alakulmaa, mutta RoPS:n espanjalaismaalivahti Antonio Reguero venyi upeaan reaktiotorjuntaan.

RoPS:n paras maalipaikka aukeni ottelun alussa nigerialaishyökkääjä Emeka Ezelle, joka ei aivan saanut kroppaansa eteen Timo Stavitskin takatolpalle suuntautuneeseen keskitykseen. Tauolle lähdettiin 0-0-lukemissa.

Toisella puoliajalla HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola käytti RoPS-puolustuksen virheen hyväkseen ja vei HIFK:n 1-0-johtoon taitavalla nostolla 58. peliminuutilla. Maali oli Sihvolalle kauden seitsemäs ja hän nousi HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkeen.

HIFK:n johtomaalin jälkeen RoPS sai paremmin otetta pelistä, mutta Juha Malisen luotsaama seura ei päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. HIFK-pelaajista Mikael Forssellilla oli loistava paikka viedä HIFK 2-0-johtoon, mutta RoPS-puolustus blokkasi Forssellin laukauksen aivan maaliviivalta. Carljohan Eriksson torjui HIFK:n maalilla vaarallisimmat yritykset ja siivitti nollapelillään HIFK:n kauden neljänteen voittoon.

HIFK paranteli asemiaan sarjataulukon hännillä, kun samanaikaisesti PS Kemi kärsi 1-5-tappion FC Interille. HIFK:n ja kymmenentenä sarjataulukossa olevan PS Kemin ero on nyt neljä sarjapistettä, kun 10 ottelua on pelaamatta.

Ilves – HIFK lauantaina 26.8. kello 17.00 Tammelan stadionilla ja RoPS - FC Inter lauantaina 26.8. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.