Yleisöä 2698

4-3-3
vko.33 // 14.8.2017

​FC Lahden hieno putki jatkuu (VPS-FC Lahti 0-2)

FC Lahden tappiottomien otteluiden pitkä putki sai jatkoa maanantaina Vaasassa. Lahtelaiset hakivat Stenion ja Fareed Sadatin maaleilla arvokkaan 2-0 -vierasvoiton VPS:sta.

VPS aloitti ottelun hyvin. Jo neljän minuutin kohdalla VPS hyökkäsi nopeasti laidalta ja Jesper Engströmin matala keskitys löysi Juha Hakolan maalin edestä. Jatko jäi kuitenkin voimattomaksi.

Kymmenen minuutin kohdalla nähtiin sama juttu, mutta nyt paikka pedattiin Steven Morrisseylle. Jamaikalaisen laukaus tyssäsi kuitenkin viime hetkellä Lahden puolustukseen. Parinkymmenen minuutin paikkeilla Hakolalla oli paikka ampua vähän kauempaa, mutta Aleksandr Vasjutin Kuhnureiden tolppien välissä veti pidemmän korren.

Tämän jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille. Ensin Lahti kokeili pariin otteeseen kaukolaukauksilla, jotka eivät osuneet maalipuiden väliin, mutta 26 peliminuutin kohdalla valkopaidat saivat kulman jälkitilanteesta aikaan vaarallisen puskun, jonka vain Marko Meeritsin mainio reaktiotorjunta pelasti. Hetkeä myöhemmin Santeri Hostikka pääsi laukomaan pienestä kulmasta ja Meerits venytti jälleen kerran mainiosti pallon tielle.

Vajaan 40 minuutin kohdalla brassihyökkääjä Stenio löytyi kuitenkin aivan yksin VPS:n boksista ja hyökkääjä täräytti rehdillä kärkkärillä pallon vastustamattomasti alakulmaan ohi Meeritsin. Paria minuuttia myöhemmin sama herrasmies kolautti vielä tolppaan. Tauolle mentiin kuitenkin 0-1 -vierasjohdossa.

Puoliajalla VPS joutui vaihtamaan Mikko Viitikon loukkaantumisen myötä hieman formaatiota. Viitikon korvasi keskikentälle tullut Sebastian Strandvall. Pelin jälkeisessä pressissä päävalmentaja Petri Vuorinen ei osannut vielä sanoa tarkemmin Viitikon vammasta.

VPS aloitti jälleen puoliajan hyvin ja tuntui, että homma on hallinnassa. Kirivaihde koki kuitenkin turhan kovan kolauksen, kun nopeasta vastaiskusta Fareed Sadat pääsi viimeistelemään vuorenvarmasti lahtelaisten 0-2 -osuman.

Heti seuraavien minuuttien aikana VPS:lla oli sauma aloittaa kiri toden teolla, kun ensin Morrisseyn läpiajo kuivui kokoon pallon tartuttua liiaksi nopean kärkimiehen jalkoihin ja laukausta ei kuulunut. Sen jälkeen Juho Lähteelle pedattiin aivan mainio maalipaikka boksin sisälle, mutta Vasjutin venyi huippupelastukseen.

Tämän jälkeen VPS piti palloa, mutta Lahti puolusti Raidan pois vaarallisimmilta paikoilta, eikä kunnollista takaa-ajoa enää saatu aikaan. Ottelun lopun paras tontti siunaantui Lahden Santeri Hostikalle, joka kuitenkin tulitti pallon avopaikasta kolmanteen kerrokseen. Näin pisteet matkasivat etelään kahden maalin erolla.

VPS – Ilves sunnuntaina 20.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja SJK – FC Lahti lauantaina kello 18.00 OmaSp Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.