AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 2698

FC Lahti
4-3-3
vko.32 // 13.8.2017

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

VPS isännöi maanantaina vahvassa tappiottomassa putkessa olevaa FC Lahtea.

FC Lahden ja lyhytsyöttöpeliinsä vankasti luottavan VPS:n edellinen kohtaaminen Lahden Stadionilla päättyi alkukesästä maalittomaan tasatulokseen. Tuolloin kentällä pelasivat kaksi virheitä välttävää joukkuetta, eikä maalitilanteita nähty. Samankaltaista ottelua tullaan tuskin näkemään, sillä molemmat haluavat täydet pisteet tästä kamppailusta.

- Panokset ovat kovat. Tämähän on klassinen kärkikamppailu, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas hymyilee.

Tuolloin ottelutahti oli tiivis ja nytkin joukkueet ovat pelanneet melko kovalla tahdilla, mutta Lahdella on ollut aikaa palautua kolmen päivän ajan edellisestä pelistään, Vepsulla puolestaan neljän päivän ajan.

– En usko, että sen suhteen kummallakaan on etua, vaan molemmat joukkueet ovat "freesejä" kun peli alkaa, VPS:n valmennusryhmän Jani Sarajärvi kommentoi.

Kuhnurit ovat kovassa iskussa. Edellisellä kierroksella kaatui FC Inter brassihyökkääjän Stenion maalilla 1-0 ja samalla tappiottomien otteluiden putki venyi jo 14 matsin mittaiseksi.

VPS:n tasapeliputki katkesi HIFK-tappioon keskiviikkona. Vaikka HIFK-peliä lukuunottamatta peleissä on ollut viime aikoina paljon hyvää, on joukkueen syytä kuitenkin laittaa oma organisaatio kentän puolella nyt kuosiin, jotta viime kierroksella ohi viilettänyt Lahti saadaan taas jäämään taakse.

– Panikoimaan ei aleta missään nimessä, mutta rivit meidän täytyy korjata. Peleissämme on näkynyt liikaa toimintoja, jotka eivät kuulu pelaamiseemme. Niitä kun tulee tarpeeksi, niin koko pelin kuva hajoaa. Olemme itse sen hajottaneet ja nyt pitää päästä takaisin siihen tarkkaan tekemiseen kiinni, mitä olemme parhaillamme esittäneet.

– HIFK-peliä lukuun ottamatta olemme pelanneet ajoittain todella hyvin. Meidän maaliodottamamme on ollut peleissä korkeampi kuin vastustajalla ja todennäköisyyksien puolesta olisimme voineet voittaa nuo pelit. Pisteitä ei ole kuitenkaan tullut niin paljon kuin olisi voinut olettaa. Nyt ykkösprioriteetti on nimenomaan saada se meidän organisaatiomme kuntoon. Pitää tehdä niitä asioita, jotka kuuluvat meidän pelaamiseemme, Sarajärvi paaluttaa.

VPS:n terveystilanne on parantunut. Poissa ovat vielä ainakin elokuun loppuun nilkkaansa kuntouttava Aatu Laatikainen, paluuta oman vammansa jälkeen tekevä Veli Lampi, jolle huominen tulee liian nopeasti, sekä A-junioreiden mukana jalkansa loukannut Fabrice Gatambiye.

– Kaikki muut, joilla on ollut pieniä kolhuja tai vammoja, ovat luultavasti maanantaina käytettävissämme. Thomas Haasin tilanne on vielä auki peliluvan suhteen, Sarajärvi kommentoi.

VPS:n 11 ottelun tappioton putki puolestaan tuli viime kierroksella päätökseensä HIFK:n vieraana, kun joukkue koki 1-2 tappion. Sikäli vaasalaiset tulevat otteluun heikossa vireessä, sillä joukkue ei ole voittanut viimeiseen neljään kamppailuun. Se tietää erittäin sisuuntunutta ja ärsytettyä vastustajaa maanantaina.

- Meillä on hyvä voitto alla ja on kiva lähteä haastamaan VPS. Viime syksynä pelasimme siellä hyvän pelin ja voitimme, "Toke" muistaa.

Kokoonpano tuottaa FC Lahdelle kuitenkin pientä päänvaivaa. Toppari Igor Jovanovic sekä seitsemän maalia iskenyt Marko Simonovski ovat korttitilien täyttymisen vuoksi pelikiellossa. Lisäksi Kalle Taimi ja Henri Anier ovat kysymysmerkkejä ottelun alla. Haasteista huolimatta "Tokella" on vahva luotto käytettävissä oleviin pelaajiinsa. Vastustajan vahvuudet on mitattu huolellisesti ja pelisuunnitelma luotu.

- Igor on ollut meidän johtavia pelaajia sekä Marko tehnyt paljon maaleja, niin tietysti tällaiset poissaolot harmittaa. Eivät nämä poissaolot tule meillä kuitenkaan näkymään. Nyt on uusilla miehillä mahdollisuus lyödä kiilaa väliin loppukautta ajatellen, joten hyvällä itseluottamuksella lähdemme Vaasaan.

- Meidän lähtökohta on se, että meillä on oma tapa toimia, jota sovelletaan vastustajan mukaan. Pyrimme aina saamaan pelaajistamme kaiken irti, niin myös huomenna, "Toke" päättää.


VPS-FC Lahti maanantaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut