HJK
4-3-3
vko.32 // 10.8.2017

HJK kuritti SJK:ta (SJK-HJK 0-6)

HJK vankisti sarjajohtoaan kurittamalla SJK:ta Seinäjoella 6-0 (1-0). Klubin maaleista vastasivat Akseli Pelvas kahdesti ja Rafinha, Sebastian Dahlström, Filip Valencic sekä Evans Mensah kukin kertaalleen.

HJK siirtyi ottelussa johtoon kuin varkain, kun Rafinhan kaukolaukaus painui maaliin turhan helponnäköisesti.

SJK sai hiljalleen paremmin ja paremmin pelistä otetta. 20. minuutilla Matti Klinga ja Erfan Zeneli taistelivat pitkän kamppailun päätteeksi SJK:lle. Pallo pelattiin boksiin Aristote Mbomalle, jonka laukauksen Thomas Dähne pystyi torjumaan kulmapotkuksi. Kulmapotkusta syntyi maalille kova hässäkkä, mutta maalia ei tullut.

Pari minuuttia myöhemmin Mehmet Hetemaj nousi hyvin keskikaistaa ja syötti Mbomalle, mutta HJK-puolustus ehti sen verran hätiin, ettei Totti aivan päässyt palloon. Viitisen minuuttia myöhemmin Erfan Zeneli keskitti erinomaisesti oikealta laidalta, ja Mboma pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui vain niukasti ohi maalin.

Mboma pääsi avausjakson aikana laukomaan boksissa vielä muutaman kerran, mutta vedot lähtivät sen verran vaikeista kulmista tai asennoista, ettei Dähne joutunut kunnolla testiin. Lisäksi SJK:lla oli muutama vaarallinen erikoistilanne, mutta tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-1-johdossa.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta erittäin hyvä, ja Klubin maalia lukuun ottamatta peli oli varsin hyvin hallussa.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n osalta heikosti, eikä kotijoukkue saanut peliään käyntiin. Vajaan puolen tunnin kohdalla alkoikin sitten paukkua, eikä SJK pystynyt vastaamaan.

59. minuutilla SJK ei saanut kunnolla purettua keskityspalloa, ja Sebastian Dahlström pääsi tykittämään vastapalloon 0-2. Pari minuuttia myöhemmin Filip Valencicin laukaus sujahti yläkulmaan.

Tuskin oli edellistä maalia ehditty edes kuuluttaa, kun Evans Mensahin veto meni tolpan juureen, aivan takakulmaan.

Lopussa HJK iski vielä kahdesti. Molemmista maaleista vastasi entinen SJK-hyökkääjä Akseli Pelvas. Jälkimmäinen tuli rangaistuspotkusta. 0-6.

FC Inter-SJK maanantaina 14.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja HJK-RoPS maanantaina 14.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.