AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 1422

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.32 // 9.8.2017

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina Veikkausliigassa kahdeksantena olevan IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30.

RoPS ja IFK Mariehamn kohtaavat tälle kaudelle toistamiseen. Edellisellä kerralla toukokuun lopulla RoPS ei yltänyt Robert Taylorin osumasta huolimatta pisteryöstöön, vaan IFK klaarasi ottelun Jani Lyyskin toisen puoliajan voittomaalilla.

Tällä hetkellä IFK Mariehamnin kulku ei ole mestaruuskauden tasoista. Viime kierroksella Peter Lundbergin suojatit ylsivät 0-0-tasapeliin SJK:ta vastaan, mutta edellisessä vierasottelussaan saarelaiset taipuivat FC Lahdelle suurinumeroisesti 2-6.

- Meidän onneksemme heidän tahtinsa ei ole aivan samaa kuin vuosi sitten, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myöntää.

- Mutta samaan hengenvetoon emme itsekään ole päässeet Maarianhaminaa vastaan herkuttelemaan. He puolustavat edelleen hyvin, heillä on fyysinen joukkue, joka iskee väkevästi vastaan. Juuri heidän vastaiskunsa ovat usein tuottaneet sen ratkaisevan maalin.

Maarianhaminan hyökkäyksessä on pelote, joka kannattaa huomioida. Aleksei Kangaskolkka on noussut tällä kaudella IFK:n ykköshyökkääjäksi. On vain ajan kysymys, koska Viipurissa syntynyt tehomies nousee myös Moreloksen ohi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Vastustajaa enemmän Rovaniemen Palloseuran leirissä on viime viikot keskitytty joukkueen omaan pelaamiseen.

Pelillisesti tekeminen kentällä näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin kolme kuukautta sitten, mutta tuloksellisesti kuudesta viimeisestä ottelusta saldona on ollut neljä tasapeliä ja kaksi tappiota.

Juha Malinen ei yritäkään peitellä lievää pettymystään.

- Korrelaatio hyvien esitysten ja huonojen lopputulosten välillä on ollut niin poikkeuksellinen, ettei sekään voi enää loputtomiin jatkua, päävalmentaja tuhahtaa.

- Tällä hetkellä meidän projektina on kadonneen voiton metsästys. Olemme viime viikot puhuneet paljonkin siitä, kuinka otteluiden lopputulokset saataisiin käännettyä positiivisemmaksi.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat torstaina varmuudella Cem Felek ja Aapo Heikkilä.


RoPS – IFK Mariehamn torstaina 10.8. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.