AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

33

(1-2)

Yleisöä 2375

PS Kemi
4-4-2
vko.31 // 5.8.2017

Ennakko: VPS - PS Kemi

Ennakko: VPS - PS Kemi

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina PS Kemin Elisa Stadionilla.

Kemiläiset ovat sarjassa yhdeksäntenä. Tuloksellisesti joukkueen peli on kaudella ailahdellut, mutta alla on tärkeä voitto FC Interistä viime viikonlopulta.

– Kemi luottaa aika paljon vastahyökkäyksiin, joissa he ovat tosi nopeita ja he tekevät ne hyvin. Vastaiskut ovat heidän ehdoton vahvuutensa. Kemillä on isokokonen joukkue, joten meitä vastaan isoon rooliin nousevat varmasti erikoistilanteet, kun pelaamme matalassa blokissa, kommentoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

– Heillä on isoja pelaajia päättämässä tilanteita. Pitää olla valmiita, sillä he tulevat kovaa tilanteisiin. Tavoite on totta kai, etteivät he pääse tuollaisiin tilanteisiin ja se pitää meidän hoitaa oman pelitavan kautta. En usko, että heidän pelinsä hirveästi on pelitavan osalta muuttunut alkukauteen verrattuna, Vuorinen jatkoi.

Kemin joukkueessa on tapahtunut siirtoikkunan aikana muutoksia. Muun muassa Filip Valencic ja Jussi Aalto lähtivät, mutta tilallekin tuli uutta verta Albion Ademin ja Sergei Mosnikovin muodossa. Eilen joukkue julkaisi vielä hyökkääjä Kevin Tanon sopimuksen. Valencicin lähtö HJK:hon eittämättä kirpaisi, mutta Vuorinen ei usko tämän vaikuttavan hirveästi.

– Siellä on nyt Rasmus Karjalainen mättänyt maaleja ja Momodou Ceesay on nyt pelannyt kärjessä. Kemin pelaajilta löytyy hyviä ominaisuuksia ja he pystyvät laukomaan kauempaakin maaleja. Ratkaisuvoimaa on Valencicin lähdöstä huolimatta.

Vepsun tilanne näyttää tällä hetkellä pelaajiston suhteen kysymysmerkkien värittämältä.

– Muutama pelaaja on sivussa jonkin aikaa, ei pitkään, eikä pitäisi olla mitään isompaa vammaa. Nämä ovat Veli Lampi, Aatu Laatikainen ja viimesimpänä Ville Koskimaa, joka otettiin Tampereella puoliajalla vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Muutamilla muillakin on ollut kolhuja, joten iso ryhmä ei tule olemaan sunnuntaina, Vuorinen selvittää.

- Aika selkä seinää vasten tässä pelissä ollaan ryhmän koon kannalta, mutta toivon mukaan sen myötä löytyy asennetta vielä enemmän laittaa kaikki likoon.


VPS – PS Kemi sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut