4-4-2
vko.30 // 29.7.2017

​FC Lahti komeaan voittoon (FC Lahti - IFK Mariehamn 6-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti otti lauantaina todellisen murskavoiton hallitsevasta Veikkausliigamestarista IFK Mariehamnista, joka kaatui Lahden Stadionilla tyrmäävin 6-2 (4-1) lukemin. FC Lahden maaleista vastasivat Henri Anier kahdesti, Santeri Hostikka, Marko Simonovski, Stenio ja Mikko Kuningas.

Se oli kuitenkin vierasjoukkue IFK Mariehamn, joka aloitti maalinteon 22. minuutilla. Brian Span tarjoili laidalta matalan keskityksen, jonka Robin Sid jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan hienosti takanurkkaan.

Vieraiden iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin kymmenisen minuuttia, kun Lahden Stadionilla alkoi Kuhnuri-show. Ensin Santeri Hostikka tasoitti pelin kierteisellä vapaapotkulla, joka painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Heti perään ensimmäisen avauskokoonpanopaikkansa Lahdessa saanut Henri Anier pommitti vasurillaan vastustamattoman laukauksen takanurkkaan.

Seuraavaksi Mikko Hauhia teki esityön ja Anier iski pallon vasemmalla jalallaan toistamiseen ohi Andreas Vaiklan. Näin FC Lahti iski kahdeksan minuutin sisään kolme maalia ja IFK Mariehamnin selkäranka napsahti. Marko Simonovski iski tulostaululle vielä lukemat 4-1 ennen taukovihellystä. Tähän maaliin esityön teki puolestaan Aleksi Paananen.

IFK Mariehamn tuli vahvasti toisen puoliajan alkuun. Joukkue oli selkeästi sisuuntunut ja ärsyyntynyt ensimmäisen puoliajan tuloksesta. Yksi vastaisku tuotti tulosta ja Aleksei Kangaskolkka lähetti Robbin Sellinin pahantekoon 68. minuutilla. Ruotsalaislaituri viimeisteli varmasti ja toi vieraat kahden maalin päähän. Tämän jälkeen Brian Span otti ottelun toisen varoituksensa ja lensi suihkuun.

Miesylivoimalla Stenio ja Mikko Kuningas iskivät vielä maalit mieheen ja lopulta FC Lahti juhli upeaa 6-2 kotivoittoa IFK Mariehamnista.

HJK – FC Lahti sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.