AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

62

(4-1)

Yleisöä 2778

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.30 // 28.7.2017

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

FC Lahden seuraava haaste koittaa lauantaina, kun hallitseva mestarijoukkue IFK Mariehamn saapuu Lahden Stadionille.

"Mustat Kuhnurit" lähtevät taistoon hyvällä itseluottamuksella. Viime kierroksella kahden maalin johto karkasi käsistä, mutta vaikean KuPS:n vieraana pistekin oli ennakkoon ajatellen hyvä tulos. Nyt joukkue haluaa kuitenkin takaisin voittokantaan kiinni.

FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtasivat edellisen kerran 23. toukokuuta Ahvenanmaalla. Tuolloin FC Lahti otti hienon 2-0 vierasvoiton kauden parhaalla esityksellä.

- Menimme siihen otteluun kahden matsin tappioputkessa. Lähtökohdat eivät olleet parhaat, mutta pelillinen ilme oli loistava, päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistaa FC Lahden verkkosivuilla.

Siitä voitosta lähti nyt 11 ottelun mittaiseksi venynyt tappioton putki. Korkeakunnas haluaa nähdä samanlaisen peli-ilmeen kentällä myös lauantaina.

- Siinä pelissä parasta oli meidän hyökkäyspelaaminen. Se sama rentous ja ilo olisi kiva nähdä huomenna.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, vain kaksi pistettä kolmantena olevaa FC Lahtea perässä. Joukkue on pelannut kolme tasapeliä putkeen, mutta niitä edelsi hieno 5-0 voitto FC Interistä.

Ahvenanmaalla luotetaan samaan sapluunaan, joka toi joukkueelle mestaruuden viime kaudella. IFK puolustaa matalalla ja hyökkää aggressiivisesti vastaan, kun tilaisuus tulee. Aleksei Kangaskolkka on johtanut tietä iskemällä 10 maalia "Grönvittille". Tulitukea ovat antaneet laidoilta Robbin Sellin ja Brian Span.

- Meidän täytyy pitää hyvä kenttätasapaino koko pelin. Emme voi ylihyökätä, koska vastaiskuissa IFK Mariehamn on parhaimmillaan. Tarvitsemme hyökkäykseen oikean rytmin ja nopeuden, "Toke" tietää.


FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden Stadionilla lauantaina 29.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut