AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
3-4-3

12

(0-0)

Yleisöä 2356

SJK
4-4-2
vko.29 // 23.7.2017

SJK haki voiton RoPS:sta (RoPS-SJK 1-2)

SJK haki voiton RoPS:sta (RoPS-SJK 1-2)

SJK haki sunnuntaina 2-1-voiton RoPS:sta. Lassi Lappalainen osui ensimmäisessä RoPS-ottelussaan tasoittaen omalla maalilla tulleen vierasjohdon, mutta Obed Malolon osuma ratkaisi pisteet SJK:lle.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko sekava, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnolla peliään käyntiin. Molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen paikka, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Parhaat paikat olivat RoPS:n Simo Roihalla, joka pääsi kahteen kertaan vetämään boksissa, mutta Mihkel Aksalu torjui molemmilla kerroilla. Myös jatkopallo jäi vaarallisesti boksiin, mutta SJK:n puolustus hoiti tilanteet.

SJK:n Erfan Zeneli laukoi vajaan puolen tunnin kohdalla hyvän kaukovedon, joka meni niukasti ohi maalin. Toisaalta RoPS-vahti Antonio Reguero oli tilanteessa myös hyvin mukana. SJK:n avauspuolikkaan paras paikka tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Leo Väisänen taklasi rajusti Matti Klingaa oikeassa laidassa, ja seurauksena oli vapaapotku. Obed Malolo antoi hyvän vaparin hyvään paikkaan Marc Valesille, jonka veto meni vain hieman yli maalin.

Toisen puoliajan alussa SJK sai sivuvapaapotkun, ja tälläkin kerralla Marc Vales pääsi yrittämään maalintekoa, mutta tulosta ei tullut. RoPS:lla oli tämän jälkeen pari vaarallista paikkaa. Ensin RoPS:n tuore vahvistus Reyes Gonzalez, eli Mota, laukoi ulkosyrjällään hyvin, mutta Mihkel Aksalu torjui. Pian tämän jälkeen RoPS sai vapaapotkun keskeltä, noin 18 metristä. Antti Okkosen vapaapotku kuitenkin kilpistyi muuriin, eikä RoPS saanut jatkotilanteestakaan maalia.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 54. minuutilla. Jarkko Hurme nousi hyvin pallon kanssa, ja jatkoi viereen Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi keskitti hyvin boksiin, ja Hurme vei yhden puolustajan ulos tilanteesta. Pallo tuli Matti Klingalle, joka viimeisteli hallitusti pallon maaliin Anselmi Nurmelan ja tolpan kautta.

Tunnin kohdalla Emeka Eze pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta, mutta kuti lähti kohti taivasta.

Kaine Sheppard tuli kentälle 72. minuutilla, ja teki samalla ensiesiintymisensä Suomen kentillä. Sheppard esiintyikin edukseen heti debyytissään.

RoPS tuli tasoihin 75. minuutilla. SJK-puolustus ei aivan saanut purettua hyökkäystä, ja Simo Roiha – Emeka Eze –kaksikko taisteli pallon kotijoukkueelle. Juuri kentälle tullut Lassi Lappalainen tuli taustalta tilanteeseen ja viimeisteli tyylikkäästi uran ensimmäisen liigamaalinsa.

Kaine Sheppard väläytti vaarallisuuttaan 80. minuutilla, kun hän otti vaikeasta asennosta vaikean pallon itselleen. Haltuunotto meni kuitenkin hieman liiaksi eteen, ja Reguero ehti tilanteeseen väliin. Hetkeä myöhemmin Ivan Tatomirovic rikkoi Sheppardia noin 25 metrissä. Pallon taakse asettuivat Johannes Laaksonen ja Obed Malolo. Hieman yllättäen Obed Malolo laukoi itse, ja millainen laukaus se olikaan. Malolo avasi Veikkausliigan maalitilinsä illan komeimmalla ja yhdellä kauden hienoimmista maaleista. Vapaapotku aivan tolpan juureen.

SJK:n puolustus pelasi erinomaisesti loppuun asti maalivahti Mihkel Aksalun johdolla, eikä lisäosumia nähty.


JJK - RoPS maanantaina 31.7. kello 18.30 Vaajakoskella ja SJK - KuPS maanantaina 31.7. kello 19.30 OmaSp Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut