Yleisöä 2306

4-3-3
vko.28 // 16.7.2017

VPS väänsi voiton Interistä (VPS-FC Inter 3-2)

VPS ja FC Inter pelasivat sunnuntaina vaihtelevan kamppailun, joka päättyi vaasalaisten 3-2 (2-1) –voittoon.

Vaasalaisten sankariksi nousi Joonas Vahtera loppuminuuttien voittomaalillaan joukkueen pelatessa siinä vaiheessa vajaamiehisenä.

VPS aloitti ottelun todellisella myrskyvaroituksella, sillä se otti pelin hallintaansa ja loi saman tien hyviä maalipaikkoja. Ennen kuin 10 minuuttia oli pelikellossa, oli Andre Clennon iskenyt jo takatolpalta Sebastian Strandvallin keskityksestä Vepsun avausosuman ja Jonas Levänen ampunut sivuvaparista pallon voimalle Jere Koposen torjunnan kautta maaliin.

Näytti, että vaasalaisten rynnistys sen kun jatkuu, sillä Strandvall oli 17. Minuutilla läpiajossa, mutta Koponen veti pidemmän korren tällä kertaa. Seuraavan osuman iskikin Inter kuin varkain erikoistilanteen jälkitilanteesta. Pallon nikkasi takatolpalta sisään toppari Alan Henrique.

Avausjakso kulki pitkälti VPS:n komennossa ja Inter pyrki parhaansa mukaan repimään ja raastamaan Raidan peliä rikki siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Interin ainoa puolittainen maalipaikka jakson lopussa oli Ari Nymanin vihainen laukaus, joka kuitenkin leijaili reippaasti yli isäntien maalin.

Toisen jakson alussa VPS pelasi muutaman minuutin energisesti luoden muutaman puolittaisen maalintekotilanteen. Viimeistely tai ratkaisevat syötöt kuitenkin ontuivat ja Inter alkoi selvästi petrata sen jälkeen. VPS:n pelinrakentelu alkoi olla huolimatonta ja lopulta reippaan tunnin kohdalla Njazi Kuqi pääsikin nauttimaan kotijoukkueen harhasyötön antimista ja ujutti pallon VPS-vahti Marko Meeritsin kainalosta sisään tasoittaen pelin lukemiin 2-2.

Vajaan 70 minuutin kohdalla Clennon pääsi tuikkaamaan pallon kentälle vaihdetun Juha Hakolan mainiosta keskityksestä maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Reipas viisi minuuttia myöhemmin Kim Bölingillä oli avopaikka ja hänen tiputuksensa Clennonille tyhjän maalin eteen ehdittiin Inter-puolustuksen toimesta katkaista aivan viime senteillä. Minuutti tästä ja Jürgenson pelasi matalan pallon Clennonille etutolpalle, josta jamaikalaiskärki latasi pallon täysillä, mutta Vepsun harmiksi tolppaan.

80.peliminuutilla sattui Vepsun pelin kannalta kova takaisku, kun Mikko Viitikko ajettiin toisen keltaisen kortin siivittämänä kentältä ulos. Toisin kuin olisi voinut olettaa, Inter ei kuitenkaan saanut pelistä otetta, vaan VPS loi edelleen maalipaikkoja. Hakolan laukaus 85. minuutilla jäi vielä ponnettomaksi, mutta kaksi minuuttia myöhemmin VPS pelasi upean hyökkäyksen, jonka Joonas Vahtera päätti tälläämällä pallon vieraiden verkon perukoille.

Lopussa Inter yritti luoda painetta vielä korkeilla keskityksillä Vepsun maalille, mutta puolustus Meeritsin johdolla napsi pallot itselleen ja johto piti loppuun saakka. Näin ollen vaiherikas ja välillä kuumaksikin äitynyt ottelu päättyi Vepsun 3-2 -voittoon. Tämän myötä VPS jatkaa sarjan toisella sijalla, kolme pistettä edellä kolmantena olevaa FC Lahtea ja kuusi pistettä perässä sarjaa johtavaa HJK:ta.

VPS - JJK Elisa Stadionilla sunnuntaina 23.7. kello 18.30 ja FC Inter - Ilves Veritas Stadionilla lauantaina 22.7. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut