AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

22

(0-0)

Yleisöä 1544

Ilves
4-5-1
vko.27 // 6.7.2017

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

IFK Mariehamn ja Ilves iskevät yhteen perjantai-illan ainoassa Veikkausliigaottelussa.

Tasaisessa sarjassa mitalitaistelu ei hellitä. Yhden ottelun enemmän pelannut IFK on sarjataulukossa neljäntenä. Ilves huohottaa niskaan viidentenä yhden pisteen takaa-ajoasemassa.

Ilves otti lauantaina arvokkaan kotivoiton KuPS:sta Tucon 1-0-maalilla. Maarianhaminalaisilla on puolestaan alla 0-0-tasapeli VPS:n vieraana. Molemmat joukkueet ovat kesän myötä löytäneet tehokkaat konstit oman maalin varjelemiseksi.

Vielä toukokuun alussa tupsukorvat pöllyttivät saarelaisia 3-0-lukemin Tampereella. Maaleista vastasivat Tatu Miettunen, Youness Rahimi ja Tuco. Hallitseva Suomen mestari ei kuitenkaan tule tyytymään voittoa vähempään kotikentällään.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi joukkueen kuulumiset satamasta torstai-iltana. Vahvasta kotiedusta nauttiva IFK Mariehamn on lähettänyt monta kovaa vastustajaa tyhjin käsin paluulaivaan.

– Totta kai matkarasitus vaikuttaa, mutta olemme oppineet tietyt reissurutiinit. Valmistavat harjoitukset ja taktiikkapalaverit ovat takanapäin. Huomenna ehdimme hetken haistella saaristoilmaa ja sitten siirrytäänkin jo pelikentälle, Wiss kertoo.

IFK saa takaisin riviin pelikieltonsa sovittaneen ykköskärki Aleksei Kangaskolkan. Sivussa ovat varmuudella ainoastaan Phillip Sparrdal Mantilla ja Albin Granlund.

Ilveksen alkukautta synkentäneet loukkaantumishuolet ovat valitettavasti jälleen ajankohtaisia.

– Viikko sitten oli vielä tunkua harjoituksissa, mutta nyt usealla pelaajalla on lihasvammoja tai muuta vaivaa. Alkukaudella rotaatiota ei pystynyt suorittaa tietyillä pelipaikoilla niin paljon, kuin olisi lepuutuksen kannalta parasta.

– Osa pelaajista pystyisi juuri ja juuri pelaamaan tämän pelin, mutta sitten edessä saattaisi olla taas useamman viikon huili. Nyt pitää ajatella pitkäjänteisesti. Kokoonpanoon tulee muutoksia.


IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla perjantaina 7.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut