Yleisöä 4123

4-4-2
vko.14 // 5.4.2017

HJK avasi kauden murskavoitolla (HJK-VPS 5-0)

HJK avasi kauden 2017 murskaavalla tavalla. VPS kaatui Telia 5G-Areenalla peräti 5-0 (3-0)-lukemin.

HJK:n maaleista vastasivat Alfredo Morelos, Akseli Pelvas ja Atomu Tanaka kahdesti. Yksi osuma merkittiin vaasalaisten omaksi.

Ottelun alku oli avausotteluille ominaisesti melko tunnusteleva. HJK sai luotua kuitenkin painetta vierasjoukkueen päätyyn, mutta kulmapotkuja parempaa tulosta Klubi ei hyökkäyksistään saanut. Klubin ote ottelusta tiukkeni, ja lopulta maali syntyi ensimmäisestä todellisesta tekopaikasta. 32 minuutin kohdalla Atomin erinomaisen esityön jälkeen Klubin viime kauden paras maalintekijä Alfredo Morelos karkasi läpiajoon, eikä "Buffalo" erehtynyt viimeistelyssään.

Avausmaalin jälkeen Klubi jatkoi agressiivista prässipeliään. Tämä tuottikin jälleen tulosta, kun vain vajaa kymmenen minuuttia ehti kulua ennen toista osumaa. Juha Pirinen lähetti millintarkan keskityksen vasemmalta laidalta, ja Atom pääsi puskemaan pallon ohi voimattoman VPS-vahti Marko Meeritsin.

Klubi iski vielä kertaalleen ennen puoliaikaa, kun huikealla pelipäällä ollut Atom lähetti pallon kohti takatolppaa. Peliväline kimposi peittävän VPS-puolustajan kautta verkon perukoille, sinetöiden isäntien 3-0 puoliaikajohdon.

VPS iski toisen jakson ensiminuutit väkevästi, mutta isännät jatkoivat maalitehtailuaan. 53. minuutin kohdalla vastustamattomasti rangaistusalueelle murtautunut Pirinen revittiin irti pallosta. Peliväline vietiin pilkulle, josta Akseli Pelvas upotti lukemiksi 4-0.

Atom jatkoi hurjasteluaan iskemällä tilanteeksi jo 5-0. Japanilaisen veto kimpoili jälleen hieman onnekkaasti puolustuksen kautta maaliin.

VPS sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa, kun peliä oli takana 81 minuuttia. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Andre Clennon pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta pallo painui yli Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin.

Selvästä taukojohdosta huolimatta Klubi ei nostanut jalkaa pois kaasulta missään vaiheessa. Myös toinen nelivitonen oli vahva osoitus HJK:n osaamisesta, eikä VPS päässyt yhtä paikkaa lukuun ottamatta hätyyttelemään isäntien maalia.

HJK - VPS Telia 3G-Areenalla maanantaina 10.4. kello 18.30 ja VPS - SJK Elisa Stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.