Yleisöä 1302

4-4-2
vko.26 // 27.6.2017

IFK Mariehamn järjesti maalijuhlat (IFK Mariehamn-FC Inter 5-0)

IFK Mariehamn aloitti maalinteon pelin aikaisessa vaiheessa ja kaatoi FC Interin lopulta 5-0 (3-0)-lukemin. Ahvenanmaalaisten maaleista vastasivat Aleksei Kangaskolkka (2), Brian Span, Robbin Sellin ja Rezgar Amani.

IFK Mariehamn hallitsi ensimmäistä puoliaikaa sekä pallonhallinnan että maalipaikkojen osalta. 1-0 syntyi jo vajaan neljän minuutin kohdalla, kun Aleksei Kangaskolkka sijoitti pallon verkkoon Tommy Wirtasen keskityksestä. Vain viisi minuuttia myöhemmin tilanne oli 2-0. Brian Span sai tarkan läpisyötön Bobbie Friberg da Cruzilta ja laukoi suoraan volleysta pallon ohi Jere Koposen.

Robbin Sellin hankki IFK:lle rangaistuspotkun 25 peliminuutin jälkeen ja Aleksei Kangaskolkka laukoi numeroiksi jo 3-0.

Inter pystyi myös luomaan muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta isompiin töihin Adreas Vaikla ei IFK-maalilla joutunut.

Toisella jaksolla kotijoukkueen näytös jatkui. Inter yritti turhaan saada kavennusta, sen sijaan numerot muuttuivat 4-o:aan, kun Robbin Sellin kovan työn jälkeen pääsi pallon ja tuikkaamaan sen sisään takatolpan kautta.

Lopussa kirjattiin vielä päätöslukemat 5-0, kun vaihtomies Rezgar Amani löysi raon Koposen jalkojen välistä ja ohjasi osuman Robin Sidin esityöstä. IFK:n voitto oli suurin koskaan Veikkausliigassa ja olisi voinut suurempikin, sillä Kangaskolkka hukkasi rangaistuspotkun toisella jaksolla.

Ottelun lopulla 16-vuotias Joel Karlström pääsi vielä tekemään debyyttinsä kaikkien aikojen nuorimpana IFK-pelaajana Veikkausliigassa.

VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30 ja FC Inter-HJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.