AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

10

(0-0)

Yleisöä 1242

Ilves
4-5-1
vko.25 // 25.6.2017

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

RoPS ja Ilves iskevät yhteen heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina Rovaniemen keskuskentällä.

RoPS sai vetää sunnuntain viimeistelevät harjoituksensa tyypillisessä lappilaisessa kesäsäässä. Lämpömittari näytti kymmentä astetta, vettä tihuutti ja tuuli kävi pohjoisesta. Harjoituksen tempoon ei säällä ollut vaikutusta.

- Nämähän on meidän kelejä, päävalmentaja Juha Malinen naureskeli treenien päätteeksi.

- Pelillekin pieni sade tekisi vain hyvää. Märkä tekonurmi on liukkaampi ja nopeampi.

Ilveksen pitkä vierasmatka Rovaniemelle alkoi jo sunnuntaiaamuna. Maanantai-iltana vastassa odottaa mielenkiintoinen ja arvaamaton pohjoisen porukka.

Huhtikuussa Rovaniemen Palloseura päihitti tamperelaiset Ratinan stadionilla. Ilveksen kauden toisessa kotiottelussa Robert Taylor vei vierailijat johtoon rangaistuspotkusta ja Sani Kaita viimeisteli 0-2-lukemat. Keltapaidat pyrkivät nyt samankaltaiseen ryöstöretkeen.

Viimeisestä viidestä ottelusta sinipaidat ovat hävinneet neljä. Viime torstaina VPS otti 1-0-kotivoiton. Edellisessä kotipelissään reilu viikko sitten rovaniemeläiset kuitenkin hiljensivät FC Interin maalein 2-0, joten yllätyksellisyyttä napapiiriltä kyllä löytyy. Ikähaitarikin on edustettuna 15-vuotiaasta Pyry Hannolasta 35-vuotiaaseen kapteeniin Antti Okkoseen saakka.

Ilves on puolestaan kuntopuntarin positiivisella puolella. Oma maali on pysynyt puhtaana nyt kolme ottelua putkeen. Torstaina nimivahva SJK jäi nuolemaan näppejään Tammelassa, kun tulikuuma hyökkääjä Tuco iski vanhaa seuraansa vastaan 1-0-lukemat.

- Ilvekselläkin oli alkukaudesta pientä hakemista, mutta myös heidän pelinsä on kehittynyt, Malinen varoittaa.

- Mutta kun muistellaan meidän ensimmäistä kohtaamista ja vertaa tilannetta nykyiseen, niin meilläkin on realistiset mahdollisuudet. Joukkue lepäsi pari päivää, jonka jälkeen ilme harjoituksissa oli taas pirteä ja keskittynyt. Todennäköisesti teemme vielä muutamia muutoksia, ja sen jälkeen ei muuta kuin innokkaana kotipeliin!

Ilves saa maistiaisen monipäiväisestä pelireissusta, joka on toki Lapin seuroille lähes rutiinia. Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoili fiiliksiä rautatien päältä.

– Pelimatka on pitkä, mutta on meilläkin kokeneita reissaajia. Mukavaa yhdessäoloahan tämä on. Lähdimme ajoissa liikenteeseen, jotta ehdimme sunnuntai-iltana vielä treenaamaan ja ottamaan pallotuntumaa.

– RoPS:lla on kokemusta alakerrassa ja nuoruutta ylhäällä. Jos peli menee avoimen kentän juoksukisaksi, niin heidän nuoret pelurinsa ovat vahvoilla. Niinpä meidän tulee keskittyä pelin virtaukseen ja sen hallintaan, Wiss pohtii taktiikkaa.


RoPS-Ilves Rovaniemen keskuskentällä maanantaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut