AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1895

RoPS
5-2-3
vko.25 // 21.6.2017

Ennakko: VPS-RoPS

Ennakko: VPS-RoPS

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina RoPSin Veikkausliigan ottelussa. Ottelu alkaa Elisa Stadionilla kello 18.30.

Kummankin joukkueen valmentajat ovat ennen viime viikonloppua puhuneet ehjän 90-minuuttisen metsästyksestä vielä tällä kaudella. VPS:n derbyvoitto ja RoPSin Inter-voitto viikonloppuna näyttivät kuitenkin kumpikin melko tasaisilta koko pelin suorituksilta.

Tulevassa keskinäisessä ottelussa tärkeää onkin jatkaa samalla linjalla. Hyökkääjä Andre Clennon ja päävalmentaja Petri Vuorinen olivat yhtä mieltä asiasta.

– Tähän asti olemme pelanneet joukkueena ihan hyvin. Olemme asettaneet tavoitteita itsellemme kautta ja olemme menossa niitä kohti. Nyt pitää vain pitää sama fokus ja mentaliteetti ja jatkaa hyvää tekemistä päivästä toiseen, Clennon sanailee.

– Nöyryys työntekoon ratkaisee. Se on haaste jalkapallossa, kuka pystyy pitkässä sarjassa säilyttämään tasonsa päivästä toiseen ja pelistä toiseen. Joka jengi metsästää aina ehjää 90-minuuttista, eikä täydellistä peliä olekaan. Erinomaisen pelin pelaamisessakin riittää tekemistä ja haastetta, Vuorinen pohtii.

Vaasalaiset lähtevät kotipeliinsä kuitenkin luottavaisina. Oma peli on mennyt eteenpäin ja Veikkausliigan avauskolmanneksen aikana on kerättynä tähän mennessä 14 ottelussa 23 pistettä.

– Olemme pelanneet kauden aikana erilaisia vastustajia vastaan ja olemme valmiimpia erilaisiin tilanteisiin ja vastustajiin. Siitä vastustajillekin kiitosta, että meitä on prässätty monella eri tavalla ja olemme sitä kautta kehittyneet paljon. Pystymme nyt paremmin vastaamaan erilaisiin haasteisiin, Vuorinen kertoo.

Sairaslistan osalta VPS:n tilanne on varsin ilahduttava. Ainoastaan Sebastian Strandvall saattaa olla poissa loukkaantumisen vuoksi. Hänenkin tilanteensa on valoisampi kuin aiemmin ja hän pystyy treenaamaan koko ajan täysipainoisemmin joukkueen mukana. Juho Lähteen korttitili tuli täyteen viime ottelussa ja hän on poissa pelikiellon vuoksi. Ebrima Sohna puolestaan on pelikieltonsa kärsinyt ja palaa kokoonpanoon.

Tilastojen valossa Rovaniemen Palloseuran ilta upouudella Elisa Stadionilla tulee olemaan haastava. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa VPS löylytti RoPS:aa Rovaniemen Keskuskentällä peräti 4-2.

Tällä kaudella vierasottelut muutoinkin ovat olleet rovaniemeläisille haastavia. Huominen vastustaja VPS on sarjassa toisena ja tällä hetkellä lähin haastaja HJK:lle. RoPS:lla on vielä kirittävää yltääkseen samoille sijoille.

- Karmiva totuus on, että ensimmäisellä sarjakolmanneksella olemme olleet Veikkausliigan huonoin vierasjoukkue, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myöntää.

Joukkueiden erot syvenevät, kun tilastoja katsotaan tarkemmin. VPS:n on Veikkausliigan ylivoimaisesti syöttelevin ja samalla myös eniten palloa pitävin joukkue. Yhtä ylivoimaisesti RoPS ei ole.

VPS:n Petri Vuorisen ja RoPS:n Juha Malisen joukkueet ovat peli-identiteeteiltään liki tyystin erilaiset. VPS luottaa vahvaan pallokontrolliin. RoPS:n kohdalla ensimmäisenä terminä nousee esiin ankara prässääminen.

Toisaalta kaikki ei ole sitä, miltä tilastot näyttävät ja mielikuvat kertovat. Jo edellisessä ottelussa FC Interiä vastaan RoPS osoitti, mitä siltä tällä kaudella todellisuudessa halutaan.

- VPS:llä heidän pääpainopisteensä on pallollisessa pelaamisessa, mutta tietyllä tapaa se on sitä myös meillä. Hiljalleen, kunhan saamme joukkuetta taas kasaan, meidänkin pallollinen pelaaminen tulee paranemaan, RoPS-luotsi uskoo.

- Mutta meille tämän ottelun iso teema on tason säilyttäminen. Edellinen Inter-ottelu oli meiltä todella hyvä, ja samalle tasolle yltäminen heti toistamiseen on haastavaa. Vaasasta ei puolittaisella suorituksella voi odottaa huonoakaan tulosta.

RoPS:n pelaajista Juha Malisella on käytössään sama miehistö kuin FC Interiä vastaan.


VPS-RoPS Elisa Stadionilla torstaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut