AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 2846

SJK
4-5-1
vko.25 // 21.6.2017

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Ilves ja SJK ottavat torstaina yhteen Tampereen Tammelassa.

Ilves oli huhtikuussa tyly vieras Seinäjoen Jalkapallokerholle. OmaSp Stadionilta lähti täydet kolme pistettä mukaan Tampereelle maalein 1-2. Youness Rahimi ja Tuco vastasivat Ilveksen maaleista vanhaa seuraansa vastaan, joten voidaan todeta, että seinäjokisten omat koirat purivat. SJK-debyyttinsä tehneen Erfan Zenelin ainokainen jäi tuolloin laihaksi lohduksi.

Kolmen edeltävän ottelun myötä Ilveksen puolustuspään tiiviys on jälleen löytynyt. Tappiota PS Kemille seurasi HIFK:n voitettu päänahka juuri ennen maajoukkuetaukoa. Viime perjantaina Ilves hallitsi vierasottelua FC Lahtea vastaan, mutta maalit jäivät puuttumaan 0-0-tasapelissä.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistö on ansainnut 17 sarjapistettä, jotka oikeuttavat seitsemänteen sijaan. Ilves on pelannut 12 ottelua eli kaksi vähemmän, kuin SJK. Pitkään vaivannut loukkaantumissuma alkaa helpottaa, sillä periaatteessa kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Osa hakee kuitenkin pelituntumaa Ilves II -joukkueen mukana Kolmosesta, ja osa on sairastanut flunssaa. Lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipäivänä.

SJK nousisi voitolla takaisin keskikastin paremmalle puolelle.

- Lähdemme jokaiseen peliin samalla tavalla. Tiedämme, että jokainen peli tässä sarjassa on kova. Ilveksessä on myös paljon entisiä tämän seuran pelaajia, joten se tekee siitä varmasti entistä kovemman. Haluan, että lähdemme otteluun hyvällä asenteella, ja että saamme otteluun hyvän alun. Olemme käyneet läpi aiempia otteluitamme ja niitä asioita, mitä haluamme tehdä paremmin. Meidän täytyy myös pystyä vastaamaan kontakteihin ja fyysiseen peliin paremmin. Se kuitenkin kuuluu jalkapalloon. Jalkapallossa on oltava aggressiivinen ja pitää pystyä tarvittaessa estämään vastustajan pelinrakentelua, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca seuransa verkkosivuilla.

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj huilaa Tampereen ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. "Mehu" on jälleen pelikelpoinen ensi viikon PS Kemi -kotiottelussa maanantaina.

Loukkaantumisen vuoksi kentältä sivuun VPS-ottelussa tullut Billy Ions, on todennäköisesti pelikunnossa torstaina ja siten loukkaantumistilanne on sama kuin aiemminkin. Chema Antón pystyy harjoittelemaan normaalisti, mutta hän ei saa vielä ottaa kontaktia. Aristote Mbomakin lähenee pelikuntoa, mutta edelleen menee muutama viikko ennen otteluita.

SJK:n harjoituksiin saatiin mukaan uusia kasvoja, kun Suomen U21-maajoukkueessakin esiintynyt Joel Mero ja kolumbialainen Cristian Echavarria liittyivät mukaan. Kummallakaan ei ole vielä SJK:n kanssa solmittua sopimusta, eikä kaksikko muutenkaan voisi edustaa SJK:ta ennen heinäkuun siirtoikkunan aukeamista.



Ilves-SJK Tammelan stadionilla torstaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut