AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
JJK
4-4-2

03

(0-0)

Yleisöä 1835

HIFK
3-4-3
vko.25 // 20.6.2017

Ennakko: JJK-HIFK

Ennakko: JJK-HIFK

JJK pelaa kesäkuun ainoan kotiottelunsa keskiviikkona, kun Harjulle vieraaksi saapuu HIFK.

Ottelu on molemmille todella tärkeä ja voidaankin puhua klassisesta kuuden pisteen ottelusta: joukkueet löytyvät sarjataulukon alakerrasta, HIFK kaksi pistettä JJK:n edellä. Voitolla Kettupaidoilla on siis mahdollisuus nousta HIFK:n ohi karsijan paikalle.

JJK:lla on takanaan kaksi kovaa vierasottelua – ensin torstaina HJK:n, sitten sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana. Pisteitä JJK ei saanut mukaansa sen enempää Helsingistä kuin Maarianhaminastakaan, mutta ottelut olivat keskenään varsin erilaiset. HJK vei alivoimalla pelaamisestaan huolimatta selkeän voiton ja piti Kettupaidat pinteessä.

IFK sen sijaan joutui sunnuntaina tekemään täyden iltapuhteen saadakseen täyden pistepotin Kettupaidoilta. JJK ahdisti etenkin toisella jaksolla IFK:ta vahvasti, mutta kaksi varhaista johtomaalia riittivät isännille lopulta, eikä JJK päässyt kuin maalin päähän – kavennusmaalin viimeisteli Samu Suoraniemi, jolle osuma oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

- Se oli alkua lukuunottamatta hyvä peli ja ehjä esitys meiltä. Alussa muutama tilanne oli heikosti puolustettu, IFK:lle jäi vähän tilaa ja he käyttivät sen heti hyödykseen, päävalmentaja Juha Pasoja ruotii.

- Alun haparoinnin jälkeen nähtiin yksi ehjimmistä peleistä koko kaudella. Tietenkin harmittaa että pisteitä ei saatu matkaan, mutta oli kuitenkin positiivista nähdä että myös IFK:n tasoista joukkuetta vastaan pystytään liikuttamaan palloa ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja.

JJK:lla on taskussaan yksi voitto, kun Ilves kaatui Harjulla toukokuun lopussa. Sen enempää ei ole juhlinut myöskään HIFK, jolla on tilillään niinikään yksi voitto RoPS:n kustannuksella. Nyt HIFK:llä on takanaan kolme tappiota, kun voiton ovat vieneet niin Ilves, SJK kuin PS Kemikin. JJK:lla taas oli ennen viime viikon tappioitaan takana kolmen ottelun pisteputki, kun Ilves-voiton jälkeen pisteet tasattiin niin KuPS:n kuin PS Keminkin kanssa.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin maalittomalla tasapelillä ja nyt JJK lähtee hakemaan ottelusta luonnollisesti vain ja ainoastaan voittoa.

- Lähdetään jatkamaan siitä, mihin Maarianhaminassa jäätiin. Maarianhaminassa kenttä oli todella hyvässä kunnossa ja myös Harjun nurmi alkaa olla jo hyvä, eikä pallo enää pompi siinä samalla tavalla kuin keväällä – se auttaa tietenkin meitä pelaamaan maata pitkin kuten halutaan ja kuten meidän pitääkin pelata. Se on nytkin meidän paras keino saada pisteitä.

JJK:n riesana ovat olleet poissaolot – vaikka sairastuvalta palasi viime viikolla takaisin tositoimiin niin Saku Leppänen kuin Matti Lähitiekin, oli torstaina sivussa Severi Vielma ja sunnuntaina Patrick Poutiainen sekä Tomi Petrescu pelikieltojen takia. Keskiviikkona pelikieltoja ei ole ja sairastuvalta palanneiden myötä joukkueen ringissä on jälleen paremmin leveyttä.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Fredrik Lassas, Tommi Vesala sekä Tuukka Andberg.


JJK-HIFK Harjun stadionilla keskiviikkona 21.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut