AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

01

(0-0)

Yleisöä 4023

VPS
5-4-1
vko.24 // 16.6.2017

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi Vaasan Palloseuraa ensimmäistä kertaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 17.6. klo 15 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

SJK katkaisi viime keskiviikkona melkoisen Seinäjoen jalkapalloseuroja vaivanneen kirouksen, kun se otti ensimmäistä kertaa pääsarjassa voiton Helsingissä. Siihen ei ollut pystynyt aiemmin edes SJK:n edeltäjät Sepsi-78 eikä TP-Seinäjoki. Siten keskiviikkona kirjoitettiin uutta historiaa.

Samalla katkesi orastava tappioputki ja SJK pääsee hyvällä itseluottamuksella lauantain otteluun. VPS on ollut tähän asti mieluisa vastustaja. Veikkausliigassa on kohdattu jo kymmenen kertaa ja SJK on voittanut näistä kohtaamisista kahdeksan, vaasalaisten vietyä täydet pisteet kahdesti. Kertaakaan ei ole päädytty pistejakoon. VPS on parhaillaan neljän pisteen päässä SJK:sta sarjakakkosena. Voitolla SJK pääsisi juhlimaan paitsi Pohjanmaan herruutta, myös lyömään naapuriseuralle painetta, että takaa tullaan kovaa ja ohitse mennään jos hiukankin lipsuu.

Ottelusta tulee kiihkeä kamppailu pisteistä, mutta samalla myös Pohjanmaan herruudesta. SJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Vaasassa huhtikuussa 3-1-luvuin.

- Ensimmäinen kerta, kun pelaamme derbymatsin OmaSp Stadionilla. Uskon, että siitä tulee iso tapahtuma kaikille. Niin pelaajille kuin kannattajillekin. Siitä tulee hieno ottelu, jossa uskoisin olevan paljon maalintekopaikkoja molemmilla, ja mahtava tunnelma. Lähdemme suoraan sillä ajatuksella, että ainoastaan voitto riittää. Ei meillä ole mitään muita tavoitteita, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu, joka pelasi viime keskiviikkona nollapelin Helsingissä.

- Tunnelmat ovat joukkueessa hyvät. Viime ottelussa tuli voitto Helsingissä, joka oli samalla koko seuran ensimmäinen Telia 5G Areenalla liigajoukkueesta. Joten kyllä sillä oli meille iso merkitys. Nyt me olemme osoittaneet että pystymme voittamaan kaikissa paikoissa. Eli tämä tuo paljon lisää voimaa koko joukkueelle ja torstaiaamun palautuminenkin sujui huomattavasti helpommin, Aksalu jatkaa SJK:n sivuilla.

SJK:n uruguaylaispelaaja Facundo tekee paluun riveihin pelikieltonsa jälkeen. Samoin viime ottelussa vaihtopenkiltä aloittaneet Johannes Laaksonen ja Dani Hatakka osoittivat olevansa taas täydessä pelikunnossa ja mukana, kun SJK:n päävalmentaja Manuel Roca tekee valintansa ottelun kokoonpanoksi. Jesse Sarajärvi, Aristote Mboma, Chema Antón ja Matej Hradecky ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi. Pelikieltoja ei ole.

Derby on odotettu tapahtuma myös vaasalaisten leirissä.

– Tuntuu, että pelimme on rauhoittunut edellisen derbyn ajankohdasta. Tekeminen kentällä on kaikin puolin rauhallisempaa; pallollinen vaihe, pelin avaaminen, murtautuminen, kaikki. Otteluja on pelattu sen verran, että pelaajat löytävät oikeat vaihtoehdot, havainnoivat oikeita asioita, pääsemme murtautumaan enemmän ja suoritamme sitä ajoittain mallikkaastikin. Haluamme päästä noihin tilanteisiin vielä lisää, vaikka olemme tehneet jo nyt kaudella hienoja maaleja, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

– Puolustuspelissäkin meillä on näkynyt parannusta, mutta edelleen päästämme liikaa maaleja. Se menee oikeastaan vähän käsi kädessä ottelun kuvan mukaan, mutta erikoistilanteiden puolustuksessa ja prässäämisessä meillä on silti vielä töitä edessä, Vuorinen analysoi.

Vepsulla on rosterin suhteen hyvä tilanne. Poissa ovat vain loukkaantunut Sebastian Strandvall ja pelikieltoa kärsivä Ebrima Sohna.

– Meillä on hyvin pelaajia käytettävissä. Ei lainkaan hassumpi tilanne.

Jos oli maajoukkuetauolla aikaa hengähtää, niin nyt sarjakakkosena seilaavan Raidan ohjelma on jälleen täyteen ympätty. KuPS-tasapeli pelattiin keskiviikkona, SJK kohdataan nyt ja RoPS jo ensi viikon torstaina. Harjoitusmäärät eivät siis järin korkeaksi ole viime aikoina nousseet.

– Eilen meillä oli palauttava harjoitus ja tänään valmistava harjoitus. Kävimme vähän SJK:ta läpi ja jatkamme sitä vielä hieman huomenna, jotta olisimme niin valmiina peliin kuin suinkin mahdollista. Pelaajat hoitavat henkilökohtaiset asiansa valmistautumisessa hyvin, jotta pääsemme tuoreina iskemään. Ei tässä paljoa enempää ehdi tekemään, mutta esimerkiksi vastustajaan on ehditty käyttää riittävästi aikaa kyllä. Pitää muistaa, että olemme pelanneet kahdesti SJK:ta vastaan jo tänä vuonna, Vuorinen muistutti.


SJK – VPS OmaSp Stadionilla lauantaina 17.6. kello 15:00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut