AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2231

Ilves
4-5-1
vko.24 // 15.6.2017

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Maajoukkuetauko on ohitse ja FC Lahti ja Ilves jatkavat kauden Veikkausliigataivaltaan perjantain ainoassa kamppailussa Lahden Stadionilla.

Ensimmäinen kolmannes Veikkausliigasta on takana, joten pelaajat pääsivät maaottelutauon aikana ansaitusti vetämään hetkeksi henkeä. Toiset tosin lepäsivät enemmän kuin toiset, sillä FC Lahden pelaajistosta Mikko Kuningas, Santeri Hostikka, Oskari Kekkonen, Paavo Voutilainen ja Hassan Sesay olivat kaikki maajoukkuetehtävissä. Sitä oli myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas, joka kävi Islannissa Huuhkajien tarkkailumatkalla ottelussa Islanti-Kroatia.

Kaikesta huolimatta FC Lahden joukkue on levännyt ja valmis jatkamaan liigakautta. Perjantaina haaste on jälleen kova, kun Ilves saapuu vieraaksi.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran keväällä Ratinassa, jossa tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen tasattiin pisteet lukemin 1-1. Tuossa kamppailussa lahtelaiset olivat niskan päällä, mutta voitto jäi ottamatta.

Ilves on sarjataulukossa kuudentena, vain pisteen FC Lahtea edellä. Joukkuetta on kuitenkin leimannut läpi kauden epätasaisuus. Hyvää tulosta on seurannut usein mahalasku, mutta toisaalta vieraspeleissä Ilves on ollut vahva. Kuudesta vieraspelistään tamperelaiset ovat voittaneet neljä.

Tamperelaisten hyökkääjä, lahtelaisillekin tuttu Ariel "Tuco" Ngueukam, on ollut kovassa vireessä. Kamerunilainen on iskenyt jo kuusi maalia tällä kaudella ja hän on sopinut Ilveksen vastaiskupelaamiseen erittäin hyvin.

- Ilves on ollut vaarallinen joukkue vieraskentällä. He puolustavat matalalla ja iskevät kovaa vastaan. Myös erikoistilanteissa he ovat olleet vaarallisia, päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

- Meidän pitää olla rohkeita pallollisessa tekemisessä ja samaan aikaan huolehtia tasapainosta niin, etteivät he pääse parasta asettaan käyttämään.

Lahtelaisten sairastuvalla ovat tutut nimet eli Fareed Sadat, Kalle Taimi, Drilon Shala ja Pavel Osipov. Paavo Voutilainen loukkasi myös itseään maajoukkueen pelissä ja on sivussa huomenna.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää FC Lahden pitäneen monta hyvää joukkuetta nollilla. Ennakkosuosikin paineet hän sysääkin kotijoukkueelle.

– Lahdella on pysynyt peräpää aika samanlaisena. He puolustavat hyvin. Siinä on pari hyvää pelaajaa keskikentän akselilla ja vauhtia myöskin laidoilla. Lähdemme ilman muuta haastajan roolissa, mutta haluamme pitää palloa aina kun mahdollista, Wiss puntaroi.

Ei ole Ilveksenkään taival aina helposti sujunut. Ailahtelevat peliotteet ennen maajoukkuetaukoa johtivat pistemenetyksiin, mutta viimeisin ottelu valoi uskoa omaan tekemiseen. Kesäkuun alussa HIFK kaatui vieraissa 1-0 Tucon loisteliaalla zippimaalilla.

Uutta puhtia kesäkuuhun tuo parantunut loukkaantumistilanne. Muutaman pelaajan kohdalla on vielä epävarmuutta täydestä pelikunnosta, mutta kukaan ei ole poissa harjoitusvahvuudesta. Lisäksi varusmiespalveluksensa loppuun suorittaneet Lauri Ala-Myllymäki ja Antti Kuusinen kotiutuivat torstai-iltapäivällä. Ensitöikseen siviilissä urheilijanuorukaiset saapuivat Ilveksen peliä edeltäviin viimeistelyharjoituksiin. Käytännössä koko rosteri on jälleen Jarkko Wissin käytettävissä.

– Maajoukkuetauko sujui hyvin. Olemme saaneet huilata ja into kasvaa jo peliä kohden. Nyt kun loukkaantuneet pelaajat alkavat tervehtyä, niin meillä tulee enemmän kilpailua pelipaikoille. Lisäksi kartoitamme mahdollista uutta pelaajavahvistusta. Kaivattu kilpailu tekee harjoituksista parempia ja sitä kautta toivottavasti pelikin paranee, Wiss kuvailee.


FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla perjantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut