AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 2302

Ilves
4-5-1
vko.22 // 3.6.2017

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

HIFK isännöi Ilvestä sunnuntaina.

HIFK ja Ilves iskevät sunnuntaina yhteen Helsingin Telia 5G Areenalla.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa viime keskiviikkona, kun sarjakolmonen VPS isännöi tähtirintoja Vaasan Elisa Stadionilla. Pekka Sihvola vei HIFK:n 1-0 vierasjohtoon 88. peliminuutilla, mutta kolmen pisteen potti valui käsistä lisäajalla, kun VPS nousi 1-1 tasapeliin. Tasapeli oli kymmenennen ottelunsa pelanneelle HIFK:lle jo kauden kuudes. Koko kauden varsin mallikkaasti toiminut puolustuspelaaminen oli joukkueen vahvin osa-alue myös VPS-ottelussa.

– VPS-ottelussa pelisuunnitelmamme toimi hyvin ja varsinkin toinen puoliaika oli hyvä esitys meiltä. Saimme maalin ja olimme jo todella lähellä voittoa. Sunnuntaina on jälleen uusi mahdollisuus. Olemme erittäin latautuneita Ilves-ottelua varten. Vastakkain on kaksi nälkäistä joukkuetta, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

HIFK on kärsinyt tällä kaudella ennennäkemättömän paljon pistemenetyksiä aivan otteluiden lopuissa. VPS-ottelu oli jo neljäs, kun vastustaja tekee maalin 87. peliminuutin jälkeen.

HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Kymmenestä ottelusta HIFK on voittanut vain yhden, joten on sanomattakin selvää, että joukkue kaipaa lisää voittoja. Lisäksi tähtirinnat kärsivät tällä hetkellä tehottomuudesta, sillä HIFK on tehnyt vähiten maaleja (8) tällä kaudella. VPS:aa vastaan maalinteossa onnistunut Pekka Sihvola on tehnyt HIFK:n kahdeksasta maalista neljä ja kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa pelannut Xhevdet Gela on osunut kahdesti.

Jos on stadilaisilla ollut hankalaa, niin ei manselaisetkaan ole viheriöllä viime päivinä juhlineet. Kahdessa edellisessä ottelussa Ilves päästi peräti seitsemän maalia. Keskiviikkona PS Kemi vei vierasvoiton Tammelasta maalein 2-4. Kotijoukkueen ensimmäisen teki Tuco ja toinen oli kemiläisten oma maali. Yksi harvoista positiivisista välähdyksistä oli puolustaja Antti Koskisen paluu pelikentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistö on jämähtänyt 7. sijalle 13 sarjapisteellä. Tilanne ei missään nimessä ole toivoton, mutta odotusarvo on korkeammalla. Heikosta vaiheesta pitäisi kammeta ylös mahdollisimman nopeasti.

– Virheitä karsimalla lähdemme kääntämään tappiot jälleen paremmiksi tuloksiksi. Peräänkuulutan rohkeampaa pallokontrollia sekä aggressiivisuutta pallottomana. HIFK on pelannut hyvin, joten meillä on kova haaste edessä sunnuntaina. Heiltä löytyy vauhtia ja kokemusta, Wiss kuvailee tilannetta.

Vastustajaa kunnioitetaan, mutta pillin soidessa turha vieraskoreus unohdetaan.

– On totta, että tunnen Muurisen pitkältä ajalta. Antti on futismies henkeen ja vereen. Hän auttoi minua pelaajaurani alkutaipaleella, mutta sunnuntain kohtaamiseltamme odotan eniten maukasta vierasvoittoa, Wiss hymyilee.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Pauli Kuusijärvi, Fredrik Lassas ja Jani Bäckman. VPS:aa vastaan kesken ottelun vaihtoon tulleen Kim Raimin pelaaminen selvinnee vasta ottelupäivänä.

Ilveksen toipilaslistan odotetaan lyhenevän lähestyvän maajoukkuetauon aikana. Siihen asti Jaakko Juuti, Eero Tamminen, Marco Matrone, Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh joutuvat kuitenkin keräämään voimia. Edellisessä ottelussa estynyt Lauri Ala-Myllymäki on jälleen käytettävissä HIFK:ta vastaan. Hän viettää samalla 20-vuotissyntymäpäiväänsä.


HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla sunnuntaina 4.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.