AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1515

VPS
4-4-2
vko.22 // 2.6.2017

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

FC Lahti isännöi VPS:aa lauantain Veikkausliigakierroksella.

FC Lahti saa lauantaina vieraakseen VPS:n.

Veikkausliigaa on pelattu viimeiset kaksi viikkoa kovalla tahdilla. Lauantain kamppailu on FC Lahdelle neljäs kahteentoista päivään. "Kuhnurit" on pelannut tämän puristuksen kuitenkin hyvin, sillä ensin tuli voitto Maarianhaminassa, jonka jälkeen joukkue on pelannut maalittomat tasatulokset HJK:ta ja FC Interiä vastaan.

Vaikka urakka onkin ollut haastava, lahtelaisten voimat eivät ole loppumassa kesken.

- Jalka kantaa, kunhan mieli kestää. Meidän pitää jaksaa keskittyä ja tehdä sovittuja asioita. Se on isompi asia kuin jalat, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoi.

Edelliset vastukset ovat olleet kovia, ja sitä se on myös lauantaina. VPS on sarjassa kolmantena, eikä joukkue ole hävinnyt kuin kerran edelliseen yhdeksään otteluun. "Vepsu" on sarjassa kolmantena, kun se on kerännyt 11 ottelusta 18 pistettä.

- Vepsu on omanlaisensa joukkue tässä sarjassa. Sillä on täysin oma identiteetti, joka on heidän vahvuutensa, mutta samalla se on myös hieman ennalta-arvattava. Hyvä joukkue on vastassa ja varsinkin vieraissa he ovat olleet vahvoja, "Toke" kertoi.

VPS:n maaliero on 17-18. Tehtyjä maaleja on sarjassa toiseksi eniten, mutta päästettyjäkin neljänneksi eniten. Vastaan asettuvalla FC Lahdella tehtyjä osumia on kasassa toiseksi vähiten, mutta joukkue on päästänyt toiseksi vähiten osumia koko sarjassa.

– Määrällisesti olemme tehneet hyvin maaleja ja olemme liigan kärkipäässä tehtyjen maalien osalta. Meillä on myös sarjan selvästi paras laukausten tehosuhde, sillä kolmisen kymmentä prosenttia meidän laukauksistamme suuntautuu maalia kohti. Pyrimme laukomaan hyviltä alueilta ja mielestäni pystymme edelleen parantamaan tehokkuutta, VPS:n valmentaja Jani Sarajärvi pohti.

Kaksi ensimmäistä ottelua – pelit HJK:ta ja SJK:ta vastaan – vääristävät päästettyjen maalien tilastoa isossa kuvassa hieman. Viimeisessä yhdeksässä ottelussa VPS on päästänyt 10 maalia.

– Päästimme niissä kahdeksan maalia. Sen jälkeen pelaamisemme puolustussuuntaan on muuttunut paljon. Vieläkin on paljon varaa parantaa puolustuspelaamista. Meidän tulisi päästää reippaasti alle maali per ottelu, sillä haluamme olla huippujoukkue, Sarajärvi totesi.

VPS on tehnyt tällä sesongilla paljon maaleja nimenomaan läheltä maalia. Juho Lähteen tasoitusosuma edellisessä HIFK-pelissä on hyvä esimerkki.

– Kaukaa lauotuista laukauksista moni johtaa tilanteenvaihtojen kautta vaarallisiin vastaiskuihin. Yritämme kontrolloida sitäkin luomalla mahdollisimman laadukkaita tekopaikkoja. Tarkoitus on myös hallita pelin virtausta, Sarajärvi selitti.

FC Lahti sai Interiä vastaan jobinpostia, sillä Drilon Shala loukkasi polveaan ja on lauantaina sivussa. Shalan lisäksi poissa ovat Kalle Taimi, Fareed Sadat ja Joona Tapani. Sen sijaan Hassan Sesay on kuin onkin pelikunnossa lauantaina, vaikka hän sai kovan tällin kylkeensä Interin vieraana.


FC Lahti-VPS Lahden stadionilla lauantaina 3.6. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut