PS Kemi
4-4-2
vko.22 // 31.5.2017

PS Kemi haki makeat pisteet Tampereelta (Ilves-PS Kemi 2-4)

PS Kemi otti keskiviikkona makean vierasvoiton, kun Ilves kaatui Tampereella lukemin 4-2.

Molemmilla joukkueilla oli toiminnassaan ajoittain enemmän vauhtia kuin järkeä. Toisaalta nopealla tempolla päästä päähän aaltoileva peli tarjosi tapahtumarikasta viihdettä yleisölle.

19. minuutilla Antto Hilska säntäsi keskialueelta kohti vieraspäätyä. PS Kemin Matias Ojala pisti ratkaisevalla hetkellä lapikkaansa väliin, ja pallo eteni sopivasti Tucon juoksulinjalle. Kamerunilainen viimeisteli viileästi kauden viidennen täysosumansa. Maalia ei hylätty paitsiona, sillä syöttö lähti vastustajan jalasta.

Kemiläiset eivät jääneet lepäämään laakereillaan. Muutama minuutti myöhemmin palloa toimitettiin Ilveksen boksiin, mutta maalivahti Mika Hilander katkaisi keskityksen nyrkeillään. Pallo jäi kuitenkin elämään, ja Marek Kaljumäen nostosta Abdoulie Mansally puski riman kautta nopean tasoituksen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Kaljumäki keskitti jälleen, tällä kertaa matalana. Filip Valencic sai ottaa pallon rauhassa haltuun ja sijoittaa sen etukulmaan.

Jatkuvat ylivoimahyökkäykset vyöryivät vuorotellen, joten peruuttelemalla ei kumpikaan joukkue ensimmäistä puoliskoa pelannut. Ilveksellä oli hyviä paikkoja, mutta vierailija hyödynsi omansa paremmin. Jakson lopuksi Valencicin onnistui toistamiseen ohittaa Hilander vastahyökkäyksen päätteeksi, joten tauolle siirryttiin yllättävissä 1-3-lukemissa.

Ilves aloitti raivokkaan painostuksen. Kemi vetäytyi ja pyrki ajoittain hyödyntämään vastustajan pidentyneet välit pelaajien linjoissa.

Vastoin kenttätapahtumia ankkuririnnat lisäsivät tunnin pelin jälkeen johtoaan. Nopea vapaapotku keskialueella, keskitys takatolpalle ja Karjalainen runnoi väkisin illan toisen osumansa sisään. Kaksinkamppailupelaaminen oli jälleen osoittautumassa Ilveksen akilleen kantapääksi.

Vain minuutti myöhemmin puolestaan Tucolle tarjottiin paikka lisätä maalimääräänsä. Iiro Järviseltä vietiin jalat alta rangaistuspotkun arvoisesti. Tuco otti vetovastuun, mutta kova kuti tärähti ainoastaan vasempaan yläristikkoon ja siitä takaisin kentälle.

Viisi minuuttia ennen täyden peliajan täyttymistä lukemat viimein kaunistuivat 2-4. Antti Hynynen nousi oikeasta laidasta ja keskitti vaarallisen pallon kohti Tucoa. Tilanteeseen syöksynyt toppari Juuso Laitinen kuitenkin puski pelivälineen epäonnekseen omaan maaliin.

Vierailijoiden viimeisenä lukkona kunnostautui hyviä torjuntoja esittänyt maalivahti Mikko Vilmunen. Otteluisäntänä toiminut LähiTapiola Pirkanmaa palkitsi 36-vuotiaan konkarin ottelun parhaana pelaajana. Kentälle vaihdetulla Youness Rahimilla oli lopussa vielä pari paikkaa hätyytellä Vilmusta, mutta vedot viuhuivat niukasti yli ja ohi. Kemiläiset pääsivät pitkälle kotimatkalle maukkaat kolme pistettä mukanaan.

HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla sunnuntaina 4.6. kello 18.30 ja PS Kemi-JJK Sauvosaaren kentällä lauantaina 3.6. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.