AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

24

(1-3)

Yleisöä 3000

PS Kemi
4-4-2
vko.22 // 30.5.2017

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Ilves ja PS Kemi taistelevat Veikkausliigapisteistä Tammelassa keskiviikkoiltana

Seurat kohtasivat ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa viime kaudella. Ensimmäisen kolmesta keskinäisestä ottelusta voittivat kemiläiset 1-0, toinen päättyi jo tasan 1-1 ja viimeisin päättyikin sitten Ilveksen 2-0-voittoon Jaakko Juutin ja Mikael Soisalon maaleilla. Kotijoukkue pyrkii jatkamaan tätä kehityskaarta.

PS Kemi on kahdeksan ottelun jälkeen kerännyt seitsemän pistettä. Sijoitus on sarjan häntäpäässä toiseksi viimeisenä, mutta komeat päänahat SJK:sta ja FC Interistä osoittivat, että kemiläiset pystyvät voittamaan suuriakin ennakkosuosikkeja. Viime lauantaina Karihaarassa tuli kuitenkin niukka 0-1-tappio VPS:n isäntänä.

Jari Åhmanin käskyttämä joukkue on uudistunut rajusti viime vuodesta, mutta laadukkaita vahvistuksia on löytynyt menetysten tilalle. Kymmenisen vuotta Yhdysvaltojen pääsarjassa uraa tehnyt Abdoulie Mansally hallitsee kaikki vasemman laidan roolit. Lähes kaksimetrinen Gambian maajoukkuehyökkääjä Momodou Ceesay on kova pelote maalin edustalla. Myös keskiakselin voimanpesät Julián Guevara ja Juuso Laitinen ovat myrkkyä vastustajien kaksinkamppailupelaamiselle.

Yhden ottelun enemmän pelannut Ilves keikkuu keskikastissa tällä hetkellä seitsemäntenä. 13 pisteen saaliseen odotettiin lauantaina lisäystä Jyväskylästä, mutta JJK otti avausvoittonsa maalein 3-1. Tuco laukoi keltapaitojen ainokaisen pilkulta. Vierailijoiden vaisu esitys jätti paljon parannettavaa.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistön tähänastista kautta on leimannut epätasaisuus otteluiden välillä. Toisaalta lohtua voi hakea siitä, että mikäli ailahtelu jatkuu, niin keskiviikkona Tammelassa nähdään uudella ja uljaalla ilmeellä pelaava Ilves-lauma. Paluu pistekantaan vaatii tason nostamista esimerkiksi viikon takaisen VPS-voiton kaltaiseksi.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut