AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 1889

HIFK
5-3-2
vko.22 // 30.5.2017

Ennakko: VPS-HIFK

Ennakko: VPS-HIFK

Viime viikonloppuna kauden kolmannen tappionsa kärsinyt HIFK lähtee haastamaan keskiviikkona kolmantena sarjataulukossa olevaa Vaasan Palloseuraa.

HIFK on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon kymmenentenä kahdeksalla sarjapisteellä. Tähtirinnat tarvitsevat kipeästi pisteitä, sillä viimeisellä sijalla oleva JJK hengittää vain kolmen pisteen päässä.

VPS oli viime kaudella HIFK:lle todella hankala vastustaja, sillä vaasalaisryhmä voitti kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen on luonut joukkueelleen selkeän pelitavan, joka on tuonut tällä kaudella VPS:lle viisi voittoa.

– VPS:n voisi pelityyliltään nimetä Pohjanmaan Barcelonaksi. He pyrkivät vahvaan pallonhallintaan ja pelaamaan kuin Barca. Pallonhallinta on se, mitä he ovat tehneet ja harjoitelleet. VPS on onnistunut parin ensimmäisen ottelun jälkeen siinä hyvin ja siitä osoituksena on heidän tämänhetkinen sarjasijoitus, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Vepsulla on pelattuna 10 ottelua, joista saldona viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota ja niiden myötä sarjataulukon kolmas sija. HIFK puolestaan on taulukon kymmenes. Voittoja on tilillä vasta yksi, tasapelejä jopa viisi ja tappioita kolme. Taulukko ei kuitenkaan kerro kaikkea.

– Hyvä joukkue tulee vastaan. Inter-pelissäkin he pelasivat tappiosta huolimatta todella hyvin meidän mielestä. HIFK tulee olemaan meille haaste jo siinäkin mielessä kuinka he pelaavat. He ovat vaihdelleet pelijärjestelmiä ja pelaajia pelistä toiseen paljonkin. He ovat pelanneet paljon tasaisia pelejä ja paljon tasapelejä, sekä päästäneet vähän maaleja. Sarjataulukko ei aina kerro kaikkea. He haluavat varmasti voittaa meidät täällä Vaasassa, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi vastustajaa.

VPS:n paras maalintekijä on neljä liigamaalia viimeistellyt jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey. Erikoistilanteiden erikoismies Juha Hakola ja viime viikolla kaksivuotisen jatkosopimuksen VPS:n kanssa tehnyt Joonas Vahtera ovat tehneet kolme maalia. Hakola vastasi edellisen ottelun 1-0 voittomaalista PS Kemiä vastaan. Timi Lahti ja Veli Lampi kuuluvat VPS:n puolustuksen johtohahmoihin.

VPS on tehnyt toiseksi eniten maaleja (16) koko sarjassa, mutta toisaalta omissa on soinut oikein urakalla. Päästettyjä maaleja on toiseksi eniten (17).

– Morrissey ja Hakola ovat olleet liekeissä. VPS:n vahvuutena on ollut hyökkäyspelaaminen, mutta puolustus on vuotanut jonkun verran, Muurinen sanoo.

VPS lähtee otteluun ilman Sebastian Strandvallia ja Ebrima Sohnaa, mutta muuten kokoonpano on kunnossa, joskin palautuminen on otettava tarkasti huomioon tällaisessa otteluruuhkassa.

– Rasitusta olemme seuranneet ja etenkin palautumista, koska olemme reissanneet vieraspeleissäkin. Palautuminen on tärkeä asia senkin suhteen, ketkä pelaavat keskiviikkona. Meillä voi vaihtua pelijärjestelmäkin Kemi-pelistä täysin. Totta kai siihen vaikuttaa myös HIFK, mutta pitää myös reagoida sen mukaan, ketkä pelaajat meillä ovat käytössä, VPS-luotsi Vuorinen totesi.

HIFK:n kokoonpanosta ovat keskiviikkona varmuudella sivussa Jani Bäckman, Fredrik Lassas sekä Pauli Kuusijärvi.


VPS-HIFK Elisa Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.